12 augustus 2019 | Michael Kerkhof

Ingesloten Groenewegen ziet Bennett BinckBank Tour openen

De openingsetappe van de BinckBank Tour is gewonnen door Sam Bennett. De Ier van BORA-hansgrohe was in de 167,7 kilometer lange etappe van Beveren naar Hulst in een massasprint sneller dan Edward Theuns en Mike Teunissen.

Massasprint

Vier renners kleurden de etappe. Lars Bak, Lukasz Wisniowski, Aaron Verwilst en Baptiste Planckaert reden de hele dag in de aanval. In de slotfase pakte Wisniowski in de ‘Gouden Kilometer’ nog twee bonificatieseconden mee en won Bak de derde tussensprint, maar daarna was hun avontuur voorbij. Het draaide in een nat Hulst op een sprint uit.

De ploeggenoten van Jasper Philipsen en Theuns trokken de sprint aan. Groenewegen wachtte in het wiel van Teunissen op zijn kans, maar die kans kwam er niet. Groenewegen raakte ingesloten en zag Bennett iets verderop het zegegebaar maken voor Theuns en Teunissen, die ook niet voluit kon sprinten. Voor de balende Groenewegen zat er niet meer dan een zevende plaats in.

Dinsdag krijgt Groenewegen een nieuwe kans in de eveneens vlakke etappe van Blankenberge naar Ardooie.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen