7 juli 2019 | Michael Kerkhof

Vos wint op het nippertje haar tweede rit in de Giro Rosa

Marianne Vos heeft na de tweede ook de derde etappe in de Giro Rosa gewonnen. De kopvrouw van CCC-Liv wist op de streep nipt Lucy Kennedy te verslaan. De renster van Mitchelton-Scott dacht al zegezeker te zijn, maar Vos drukte net voor de Australische haar wiel over de meet.

Spannende ontknoping

In opnieuw een lastige etappe probeerde Kennedy in de slotfase een sprint te ontlopen. Lang leek ze op de winst af te stevenen, maar in de laatste meters door Piedicavallo werd ze alsnog teruggepakt door Vos. De Nederlandse mocht net als zaterdag het zegegebaar maken. Kennedy werd tweede voor Cecile Uttrup Ludwig. Annemiek van Vleuten werd vijfde, Lucinda Brand zesde en Anna van der Breggen negende.

Voor Vos is het haar 23ste (!) etappezege in de Giro Rosa.


Lucy Kennedy denkt de etappe al gewonnen te hebben…


… maar Marianne Vos weet wéér te winnen! Foto credits: Mitchelton-SCOTT

Bekijk de finish

 

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen