Ging vorig jaar Wout van Aert met AGU een samenwerking aan (lees hier de review), is het nu de beurt aan Marianne Vos. De toprenster van Jumbo-Visma heeft de afgelopen tijd samengewerkt met het Nederlandse bedrijf om een eigentijds fietsshirt te lanceren. En natuurlijk mag een vossenmotief dan niet ontbreken.

Vos, die de komende maanden druk is met de Giro Donne en Tour de France Femmes, werkte de afgelopen jaren al nauw samen met AGU om ervoor te zorgen dat de vrouwen van Jumbo-Visma er goed gesoigneerd bij reden. Nu is het dus tijd voor ‘gewone’ fietskleding, meer gericht op de recreatieve fietster. “In dit proces is alles aan bod gekomen wat Marianne belangrijk vindt in een wielerkit. Hierdoor is de set de ideale combinatie van performance en comfort. In het design is daarnaast Marianne’s liefde voor de natuur en offroad fietsen verwerkt”, staat er in het persbericht.

AGU schrijft verder: “Het wielershirt  heeft – hoe kan het ook anders – een vossenmotief. De samenwerking tussen AGU en Marianne Vos heeft samen met de switch bibshort geleid tot de perfecte set voor wielrensters die net als Marianne design, performance en comfort hoog in het vaandel hebben staan.”

Het shirt kost 90 euro en is op www.agu.com en aangesloten winkels te bestellen. De maatvoering loopt van XS tot en met XXXL.