5 juli 2019 | Michael Kerkhof

Trek zorgt ervoor dat Giro Rosa toch in beeld komt

DVandaag gaat met een ploegentijdrit de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen van start. Gek genoeg is de Giro Rosa nergens live te zien. Trek en Voxwomen slaan de handen ineen en zorgen ervoor dat elke dag een samenvatting van een uur online komt te staan.

Samenvatting van de etappe

Iedere dag komt er hier rond 18:30 uur een samenvatting van de etappe live te staan. Naast de wedstrijdbeelden verzorgen Trek en Vouwomen ook de analyses, het commentaar en komt het met inside informatie op de proppen. Van 5 tot en met 14 juli hoef je dus weinig te missen van de Giro Rosa, al blijft het zonde dat de grootste vrouwenkoers niet live op televisie te bewonderen is.

Ellen van Dijk haalde in haar column in Fiets hard uit naar de Giro-organisatie. “De Giro is inderdaad onze
Tour. Heel eerlijk? Ik heb helemaal niets met de Giro Rosa. In de Tourgids van Procycling, waarvan een deel over onze Giro gaat, lees je dat de Giro niet mijn favoriete koers is. Er is geen media-aandacht, er staan drie mensen te kijken en de organisatie is houtje-touwtje.”

Wij zijn trouwens zelf ook volgende week aanwezig bij de Giro Rosa. Vanaf ons Pedala Instagram kanaal zal live-verslag worden gedaan. Niks missen? Volg ons dan hier! 

Oppermachtig

De Nederlandse vrouwen zijn de laatste jaren oppermachtig in de Giro Rosa. Marianne Vos (2011, 2012 en 2014), Anna van der Breggen (2015 en 2017) en Annemiek van Vleuten (2018) zorgden ervoor dat de laatste acht edities zes keer gewonnen werd door een Nederlandse vrouw. Dit jaar behoren Van Vleuten en Van der Breggen opnieuw tot de topfavorieten.

De dames zouden dinsdag 9 juli over de Passo Gavia rijden, maar de mythische klim is vanwege lawinegevaar geschrapt.

Update: de ploegentijdrit is gewonnen door de specialisten van Canyon-SRAM. De achttien kilometer lange, lastige tijdrit werd afgelegd met een gemiddelde van 34 km/h. Kasia Niewiadoma drukte als eerste haar wiel over de meet en is de eerste draagster van het roze. CCC-Liv van Marianne Vos werd derde op 45 seconden. Mitchelton-Scott (+ 53 seconden) en Boels Dolmans (+ 1:04 minuut) gaven iets meer toe.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen