Op de prachtige wegen in en rondom Girona scheen wel de zon met een aangename temperatuur. Heerlijke omstandigheden om urenlang te fietsen en zomerse fietskleding te dragen. Daphne Henning kreeg van Pas Normal Studios de Women’s Essential Light Bibs en Essential Light Jersey om uitgebreid te testen.

Naadloos ondergoed

Pas Normal Studios vraagt 255 euro voor de Essential Light Bib. Een bib die zijn naam eer aan doet: bijna gewichtloos trek je de bib net zo eenvoudig aan als naadloos ondergoed. Ideaal, want of je nou wat voller bent of slank. Geen enkele vrouw zit te wachten op het “rollade-effect” van te strakke naadjes en afwerkingen in fietskleding. Alleen de broekspijpjes, die mogen van mij iets langer. Even heb ik moeten wennen aan de wat ruwere textuur van de stof. De meeste fietsbroeken zijn gladder. Misschien is het die textuur, of de zeem, óf de combinatie, maar je zit met deze nieuwe Pas Normal Studios Essential Light Bib wel heel steady op het zadel, met nergens druk of irritaties. Ook niet tijdens een lange rit.

Zorgeloze pitstop

En dan vind ik het prettig om onderweg niet half ontkleed achter een bosje te moeten duiken. Zenuwachtig om me heen kijkend of het gênant gaat worden met een flyby. Met deze bib is dat nergens voor nodig: het “nature-break-friendly pull-down design” werkt perfect. Minstens zo waardevol vind ik het zakje op de rechter broekspijp voor mijn telefoon. Voor een foto in het moment, dat je graaiend in het achterzakje van je jersey vaak nét mist.

Jersey voor de zonnige ritten

Wil je “single branded” rondrijden, dan heeft Pas Normal Studios een bijpassende, nieuwe Essential Light Jersey voor 185 euro. Op de foto’s in Charcoal Grey. Een fijne jersey voor de zonnige ritten. Ook vederlicht. En met een ritsvakje achterop om je essentials, zoals je pinpas en huissleutels, zorgeloos weg te stoppen. Zo’n afgesloten vakje ontbreekt vaak op de shortsleeve jerseys, dus kudos!

De pasvorm van Pas Normal Studios bovenkleding is gericht op de fietshouding. Met je armen vooruit zit de jersey perfect. Rechtop voel en zie je lichte druk bij je schouders, maar dat gevoel verdwijnt tijdens het dragen. Tijdens de rit zit de jersey als gegoten. Dit geldt ook voor de longsleeve jersey van Pas Normal Studios. Met een mooie mouwafwerking bij de pols. 

Zo licht als een veertje

Zo licht als een veertje, dragen als seamless ondergoed. De nieuwe Pas Normal Studios Essential Light Bib is concessieloos en daarom een aanrader. Ook omdat je er urenlang pijnvrij en steady mee op het zadel zit. Tenzij je op zoek bent naar een bib met lange pijpjes, want die zijn bij deze bib aan de korte kant. Ben je op zoek naar een set, dan is de bijpassende Essential Light Jersey een nice-to-have met een afgesloten ritsvakje voor zorgeloze zonnige ritten.