Fiets-redacteur Rob Meeuwessen hoopt in 5 à 6 dagen rond Nederland te fietsen. Met gemiddeld zo’n 300 kilometer per dag hoopt hij de 1900 kilometer in zoveel dagen te overbruggen. In ons liveblog houden we je op de hoogte van zijn prestatie!

Liveticker
Rob op Strava

Maandag 6 mei:

20:30 uur: Einde liveblog. Bedankt voor het volgen van Rob’s avontuur! We wensen alle deelnemers een vlot herstel toe…

20:00 uur: Rob is gefinisht! Na 5 zware dagen, 11 uur en 10 minuten is hij in Amerongen aangekomen.

16:15 uur: Rob fietst richting Nijmegen. Hij heeft nog zo’n 70 kilometer te gaan!

13:08 uur: Lunch in Kessel. Vooral om op te warmen, want het is koud! Rob heeft alles besteld wat de bakker in huis heeft.

11:06: “Net voor Sittard aangemoedigd door Tom Dumoulin himself op de tijdritfiets. Nu sta ik stil met problemen met de voorderailleur.”

10:47 uur: Inmiddels is Rob voorbij Sittard en rijdt hij richting Roermond. “Ik kan praktisch niet meer lopen”, zegt Rob. Waarop collega Hans reageert: “Je moet ook alleen maar fietsen!”

10:30 uur: Als je op een dag meer dan 10.000 calorieën verbrandt, maakt het ook niet uit wat je naar binnen gooit.

08:36 uur: Rob is in de buurt van Landgraaf. Na een lekke band op de Gulperberg is hij weer onderweg. De teller staat op 1700 kilometer, nog maar zo’n 200 kilometer te gaan. Hij hoopt vandaag in Amerongen te finishen.



Zondag 5 mei:

21:47 uur: Dikke enkel. Morgen wordt het loodzwaar voor Rob..

21:35 uur: Rob is in Valkenburg. Hij heeft iets minder gereden dan de vorige dagen, maar dat mag de pret niet drukken. “Ik ben moe en het is koud. Morgen de laatste dag, hoop ik. De klimmen en tegenwind zullen het wel zwaar maken.”

16:35 uur: “Van saai fietsen is het nu afzien geworden. De wind waait nog wel goed, maar de pedalen krijg ik echt niet meer rond. Alles doet zeer.”

16:33 uur: Rob is even over de (Belgische) grens. Dus is het tijd voor een gezonde snack.

13:45 uur: Tijd voor lunch. Nu richting het zuiden met zoveel mogelijk wind in de rug. Op naar Valkenburg!

08:38 uur: Rob is de Brabantse grens gepasseerd. Het doel voor vandaag is de Cauberg halen, maar makkelijk wordt dat net niet. “Ik viel net al fietsend in slaap. Heb echt koffie nodig”, laat Rob weten.

Zaterdag 4 mei:

22:24 uur: Rob probeerde door te rijden tot Goes, maar kwam niet verder dan Vlissingen (niet gek na 345 kilometer). Daar heeft hij een slaapplek gevonden. Luxe, hoor!

21:05 uur: Nog een feitje: deelnemer George Bennett (niet te verwarren met de prof) rijdt door met een afgebroken stuur..

21:02 uur: Actiebeeld. Eenzaam in gevecht met de elementen. Op dit moment is hij in de buurt van Oostkapelle (Zeeland).

19:29 uur: Het was weer een pittig dagje. Tijd voor een pizza als tussenstop. Tussenstop inderdaad, want er wordt nog even doorgefietst vandaag.

17:27 uur: Het waait verschrikkelijk hard. Rob is inmiddels voorbij Rotterdam en is bijna op Goeree-Overflakkee. Zeeland is in zicht, en dat is met al die wind niet prettig..

09:37 uur: Op dit moment rijdt Rob ergens bij Haarlem. Vandaag hoopt hij via Rotterdam naar Zeeland te fietsen.

08:10 uur: Ontbijt na 65 kilometer op de teller: koffie met een Twix en KitKat..

Vrijdag 3 mei:

23:00 uur: Feitje: Elke dag verbrand je zo’n 10.000 calorieën. Vandaag heeft hij onderweg broodjesmrt kaas en croissant, koffie, 2 liter melk, 2 liter ice thee en 2 liter cola op. Plus een pak Tuc-koekjes, 3 gels, een hamburger en 2 broodjes dönner. En dan nog val je af…

22:19 uur: Na een zware dag staat er weer 320 kilometer op de teller. Na een dag vol wind, regen en koude slaapt Rob in een hotel. Voor de eerste keer na 1000 kilometer kan hij eindelijk douchen.

14:44 uur: Rob is Flevoland voorbij en rijdt inmiddels in Amsterdam. Hij heeft er al zo’n 850 van de 1898 kilometer op zitten. Nu wordt er naar het noordelijkste puntje van Noord-Holland gefietst, om daarna richting Den Haag te gaan. De eerste renners rijden daar zelfs al..

09:57 uur: Tussenstop bij de Jumbo, even een ontbijtje scoren.

08:17 uur: Rob is alweer een tijdje onderweg. Hij fietst op dit moment richting Lemmer. Hij bracht de nacht door in een toiletgebouw, zoals hieronder te zien is. Het weer is vandaag een stuk beter dan gisteren. Hopelijk blijft dat zo.


Troosteloze slaapplek.

Donderdag 2 mei:

22:20 uur: Dag 2 is ten einde gekomen voor Rob. Het resultaat: 314 loodzware kilometers in iets meer dan 12 uur. In het toiletgebouw van een camping in Harlingen brengt hij de nacht door. Leuk is anders..

19:09 uur: Wat eet je op een dag? Nou: friet met frikandel! Gisteren heeft Rob 11300 calorieën verbrand. Vandaag zal dat niet veel anders zijn.

18:46 uur: Het was een winderig dagje, zoals hieronder te zien is.

 

15:07 uur: Eén van de vrouwelijke deelneemsters is Jasmijn Muller. Zij won in 2017 het wereldkampioen 24 uurs race en rijdt (hoewel het geen wedstrijd is) als vierde rond. Net achter haar fietst Bas Vlaskamp, die in een volledig skinsuit is gestart, niks bij zich heeft en op een fiets met 1×8 versnellingen rijdt.

14:55 uur: Rob is in zo’n beetje het noordelijkste puntje van Groningen. Het regent en het waait hard. “Veel harde wind, weinig progressie,” zegt hij. “Dadelijk bij Eemshaven linksaf, dan begint de klim van 4 Beaufort tot de Westfriese kust.

09:35 uur: Via Emmen trekt Rob nu richting Assen en Groningen. “Het afzien is begonnen met volle wind tegen.”

05:57 uur: Morgen! “Eerste dag zit er op. Rustig aan gedaan en op tijd gestopt om fatsoenlijk te slapen. Ga nu weer vertrekken. Op naar Friesland!”

Woensdag 1 mei:
20:00 uur: Rit 1 zit er voor Rob op. Hij heeft bijna dertien (!) uur op de fiets gezeten, goed voor een slordige 371 kilometer. Ergens in de buurt van Coevorden hoopt hij een slaapplek te scoren.

Specialized Rob
Op deze Specialized Venge Pro rijdt Rob zijn (kilo)meters.

08:00 uur – Vandaag gaat in Amerongen de ‘Race around the Netherlands’ van start. Er staan maar liefst 140 fietsers aan het vertrek. Je kunt ze hier allemaal volgen.