7 januari 2019 | Michael Kerkhof

Amerikaan (90) test positief op doping

De Amerikaanse wielrenner Carl Grove heeft een officiële waarschuwing van de Amerikaanse dopingautoriteit USADA gekregen. Bij de negentigjarige (!) renner werd na een wedstrijd in juli 2018 de verboden steroïde trenbolon aangetroffen.

Vlees

Grove werd in juli van het vorige jaar Amerikaans baankampioen 90-94 in een wereldrecord, maar moet zijn titel en record dus inleveren. Voor de wedstrijd werd Grove’s urine nog getest en was de uitslag negatief. Waarschijnlijk heeft hij de avond voor de wedstrijd iets verkeerds gegeten en is het vlees met hormonen bewerkt. In zijn voedingssupplementen kwam de verboden stof niet voor.

Het USADA heeft Grove niet geschorst, maar dus wel zijn titel afgepakt en hem een officiële waarschuwing gegeven. Recente uitslagen zijn ook geschrapt.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

3 reacties op “Amerikaan (90) test positief op doping

Geef een reactie

Inloggen