28 maart 2018 | Edwin Haan

Fietscoating houdt stand

In december 2017 liet ik bij Proteam Bicycle Care een fiets coaten met een hydrofobe coating. We zijn nu 3 maanden verder, hoe heeft het magische spul zich gehouden?

3 Maanden later

Ten eerste won het product een Innovatie Award tijdens de afgelopen Bike Motion, daar was vooral eigenaar Ron Lute erg blij mee. Ik moest er vanochtend aan denken toen ik werd overvallen door een langdurige plensbui (nog bedankt Buienradar! ;-)). Ik vroeg in december aan Ron of hij bij mijn eigen fiets 1 vorkpoot wel en een poot niet wilde behandelen. Toen de coating er net op zat, zag ik vooral verschil bij het wassen. Het water stuiterde er op de gecoate vorkpoot zo vanaf, zonder dat er veel druppels achterbleven. Daarna heb ik er niet meer zo bij stilgestaan.

Lees ook

Geen zin in poetsen? Geef je fiets een hydrofobe coating!

Tot ik vanochtend van mijn fiets af stapte en mijn oog per ongeluk op mijn voorvork viel….wat een bizar verschil. Ik denk dat ik als tussentijdse conclusie wel mag stellen dat het magische spul echt werkt. En nee, we hebben geen aandelen, helaas 😉

Meer info: proteambicyclecare.com/

Fiets coating
Het vuil hecht gewoon niet aan het gecoate deel van de vork

 

 

Gerelateerd

Edwin Haan

Hoofdredacteur bij Fiets. Rijdt op alles met twee wielen. Wielrennen, gravelracen, crossen, mountainbiken en zelfs een voorzichtig downhill dagje komt wel eens voor. Vooral geïnteresseerd in techniek en gadgets. Favoriete grote ronde, de Giro. Favoriete klassieker, Parijs-Roubaix, ondanks een grote weerstand tegen het zelf fietsen op kasseien.

Strava: http://www.strava.com/athletes/1304841

Meer artikelen van Edwin Haan

Één reactie op “Fietscoating houdt stand

Geef een reactie

Inloggen