Deze dunne keramische coating wordt in de VS veel gebruikt om wapens te beschermen tegen corrosie. Het kan in meer dan honderd kleuren op allerlei oppervlakken aangebracht worden. En dus ook op je fietsframe of onderdelen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar kreeg van het Nederlandse bedrijf Hurricane het aanbod het eens uit te proberen.

Om de proef op de som te nemen zond ik Hurricane wat kleine losse onderdeeltjes toe, die ik een week later onherkenbaar weer retour kreeg. Dit is echt gaaf spul. De spullen zien er weer uit alsof ze nieuw uit de fabriek komen, maar dan in een ander kleurtje. Voor het gewicht hoef je het niet te laten en de coating is net zo sterk als de oorspronkelijke laklaag. De coating is zo dun dat je zadelpen nog net zo makkelijk in de zitbuis past als voorheen.

‘Kies maar een kleurtje’, zei ik. Alles is mogelijk

Voor iedereen die het leuk vindt zijn/haar fiets te customizen is dit een heel leuke manier om wat unieke elementen toe te voegen. Denk aan je zadelpen, stuurpen, topcaps of sluitringen voor je remschijven. Maar ook grotere onderdelen zijn mogelijk. Velgen bijvoorbeeld of een voorvork. Het is niet goedkoop (voor een stuurpen betaal je rond de 75 euro), maar doe je meerdere kleine onderdelen in één keer en in dezelfde kleur, dan wordt het al snel een stuk voordeliger.

Aanbod voor gratis uitproberen voor 5 lezers

Hurricane heeft voor de lezers van Fiets een leuk aanbod. De eerste 5 personen die de redactie even mailen (redactie@fiets.nl, onderwerp: Cerakote), mogen wat kleine spullen laten coaten. Alleen de verzendkosten zijn dan voor je eigen rekening en we verwachten natuurlijk wel een leuke foto als je de gecoate onderdelen weer hebt gemonteerd.

We hebben ondertussen een mailbox vol met aanmeldingen, de gelukkige winnaars ontvangen een mailtje.

Meer informatie via: hurricanearmoury.eu/fietsen