7 maart 2018 | Michael Kerkhof

BMC wint ploegentijdrit Tirreno-Adriatico, Caruso eerste leider

BMC is de Tirreno-Adriatico goed begonnen. De Amerikaans-Zwitserse ploeg was in de openingsploegentijdrit vier seconden sneller dan Mitchelton-Scott. Damiano Caruso drukte als eerste van de BMC-brigade zijn wiel over de meet en mocht de eerste leiderstrui in ontvangst nemen. In 2016 en 2017 won BMC ook al de ploegentijdrit in de Tirreno. Caruso was in 2017 tevens de eerste leider, zijn landgenoot Daniel Oss pakte in 2016 de blauwe leiderstrui.

Sky, BMC en Mitchelton-Scott

BMC en Sky waren op voorhand de grote favorieten voor de dagwinst. Sky – met de veelbesproken Chris Froome in de gelederen – kwam als tweede ploeg in actie en had lange tijd de beste tijd in handen. Mitchelton-Scott dook met zes tellen onder de tijd van de Britse ploeg en leek op weg naar de winst, maar toen moest BMC nog binnenrollen. De ploeg van Caruso zette met 22:19 minuten de beste tijd neer en won de ploegentijdrit. Ook het Sunweb van Tom Dumoulin en Wilco Kelderman kon daar niets aan veranderen; zij finishten als vijfde.

Mark Cavendish zal met een iets minder fijn gevoel terugkijken op de ploegentijdrit. De Brit van Dimension Data kwam hard ten val en reed met een bebloed gezicht over de finishlijn. Het is onbekend hoe het met hem gaat.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen