2 maart 2018 | Michael Kerkhof

‘Tour de France doet rondemissen in de ban’

De Tour de France neemt afscheid van de rondemissen, dat schrijft The Times. De organisatie van de Vuelta a España deed de rondemissen vorig jaar al in de ban, maar nu volgt hoogstwaarschijnlijk ook de Franse ronde. Het past volgens de Tour niet meer in deze tijd.

Darts en F1

Wielrennen is niet de eerste sport waarin podiummeisjes verdwijnen. Walk-on girls in het darten en gridgirls in de Formule 1 werden al afgeschaft omdat het als te vrouwonvriendelijk werd ervaren. Ook in verschillende voorjaarsklassiekers zijn er geen rondemissen meer te bewonderen, zoals in de wedstrijden van Flanders Classic en de Tour Down Under.

Renners reageerden vorig jaar al wisselend op het afschaffen van podiummeisjes in de Vuelta. De ene renner vond het jammer, terwijl bijvoorbeeld Mikel Landa het een goede zet vindt. “Ze zijn overbodig. Het is alsof we ze als ondergewaardeerde objecten gebruiken. Het is een ingesleten gewoonte. We moeten eens toegeven dat vrouwen op een podium plaatsen omdat ze mooi zijn en een goed lichaam hebben niet het beste beeld is dat je van ze kan geven”, aldus Landa.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Één reactie op “‘Tour de France doet rondemissen in de ban’

  • Wat word het toch saai in de sport
    wie heeft hier een probleem met de meiden
    diegene moet zich eens laten onder zoeken of hij nog gezond is van verstand
    Het past niet meer in onze tijd , wat een onzin

Geef een reactie

Inloggen