28 december 2017 | Michael Kerkhof

Tour de France 2019 start met rit in lijn

De Tour de France start in 2019 met een rit in lijn, dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Brussel werd eerder als startlocatie aangewezen en krijgt een rit in lijn in Vlaanderen en Wallonië. Meer is er nog niet bekend gemaakt, dat wordt op 16 januari prijsgegeven.

Eddy Merckx

De Tour start in Brussel omdat het in 2019 precies 50 jaar geleden is dat Eddy Merckx zijn allereerste Tour won. Echter is het niet bekend of De Kannibaal zich heeft bemoeid met het parcours van de eerste Touretappes, want er zou een geschil zijn tussen Merckx en de ASO.

Eerder hengelde Geraardsbergen al naar een doorkomst van de openingsetappe over de bekende muur. Een dag later volgt een ploegentijdrit. Meer over de 106e editie is nog niet bekend, dat volgt op 16 januari 2018.

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen