25 september 2017 | Michael Kerkhof

WK wielrennen 2017 in 10 foto’s

De wereldkampioenschappen wielrennen 2017 zitten erop. Het was een succesvol WK met veel Nederlands succes. Hieronder blikken we nog één keer terug op het kampioenschap met tien mooie foto’s van onder anderen Annemiek van Vleuten, Tom Dumoulin en Chantal Blaak!

Winst voor Sunweb

Ja! Het is echt waar: Sunweb heeft verrassend de ploegentijdrit voor vrouwenploeg gewonnen. Floortje Mackaij, Ellen van Dijk en Colyn Rivera kunnen hun geluk niet op.

Nog een keer winst voor Sunweb

Michael Matthews, Tom Dumoulin, Sam Oomen, Wilco Kelderman, Lennard Kämna en Sören Kragh Andersen pakten op dezelfde dag als de Sunweb-vrouwen ook de wereldtitel. Een opmaat naar een prachtige Nederlandse WK-week.

Spanning

Annemiek van Vleuten kwam (zoals bekend) vorig jaar hard ten val. Ze knokte zich terug en won dit jaar de ene na de andere koers. In de hotseat wachtte ze af wat de concurrenten deden..

Raak!

Het wachten werd beloond voor Van Vleuten. Uiteindelijk bleef ze Anna van der Breggen met twaalf seconden voor en werd ze voor de eerste keer in haar carrière wereldkampioene. Een bekroning op een schitterend seizoen.

Trotse Tom

Vorig jaar moest Tom Dumoulin de Olympische tijdrittitel laten aan Fabian Cancellara, maar dit jaar haalde hij in Bergen zijn gram. Dumoulin startte als topfavoriet aan de tijdrit en maakte alle verwachtingen waar. De Giro-winnaar haalde op de slotklim zelfs bijna de Tour- en Vuelta-winnaar Chris Froome in. Een prachtige prestatie van de allereerste Nederlandse wereldkampioen tijdrijden.

Noorse publiek

Aan sfeer geen gebrek langs het parcours in Noorwegen. Gelukkig maar, want vorig jaar in Qatar was het een troosteloze bende. De Noren verdienen een dikke voldoende!

Blaak blaast iedereen omver
Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos waren de drie Nederlandse troeven bij de vrouwen. Chantal Blaak profiteerde van het ploegenspel en maakte de klus perfect af. Loon naar werken voor Blaak, die eerder dit jaar al Nederlands kampioene werd.

Tegenvallende Nederlanders

De Nederlandse mannenploeg beschikte niet over een echte kopman, maar was in de breedte wel sterk. Lars Boom liet zich nog in de aanval zien, alleen draaide dat op niets uit. Niki Terpstra was op de 24e plaats de beste landgenoot. Tom Dumoulin werd 25e.

Alles geven

Hij liet zich de hele wedstrijd niet zien, maar in de laatste vijftig meter was hij daar: Peter Sagan. De Slowaak sprintte op grootse wijze naar zijn derde wereldtitel en is daarmee de eerste renner in de geschiedenis van het wielrennen die drie keer op een rij wereldkampioen is geworden. Sagan is een grootheid.

Gekkigheid

Geen wheelie, geen opvallend grappige uitspraken.. Peter Sagan liet zich in tegenstelling tot zijn twee eerdere overwinningen van een andere kant zien. Toch kon hij het op het podium niet laten en stak hij zijn tong uit, tot tevredenheid van de fotografen. 

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen