30 januari 2017 | Michael Kerkhof

Michelin Mud is een goudmijntje

Dankzij de banden van Michelin pakte Wout Van Aert zondag zijn tweede wereldtitel. De Michelin Mud-banden zorgden ervoor dat de Belg recht bleef en slechts één keer lek reed (in tegenstelling tot zijn concurrenten). En dat met dank aan een profiel uit de jaren ’90…

Michelin Mud

Richard Nieuwenhuys van Dugast kreeg enkele dagen voor het WK het verzoek van ploegleider Niels Albert om het loopvlak van de Michel Mud te monteren op de Dugast-banden van Van Aert. Na wat plak-en knutselwerk waren daar de ideale banden geboren voor het wereldkampioenschap. Toch was er een probleem, want het reglement van de UCI schrijft voor dat de banden te koop moeten zijn en dat zijn de oude banden niet. Na overleg met UCI-voorzitter Brian Cookson kwam men tot de conclusie dat er geen inbreuk is gemaakt tegen het reglement en alles volgens de regels is verlopen. Een slimme zet dus.

Mocht je zelf nog een setje van Michelin Mud in de schuur hebben liggen, dan is het misschien verstandig om ze te verkopen. Op CX Magazine vonden we een artikel uit 2008 over de banden. De oude en niet meer verkrijgbare Michelin Mud-banden van €29,95 werden verkocht voor de dubbele prijs. Wellicht zijn ze nu nog meer waard geworden… Voor Van Aert is het een goudmijntje, want het leverde hem de gouden medaille op.

Gerelateerd

Michael Kerkhof

Schrijft over alles wat met wielrennen en fietsen te maken heeft. Houdt van mooie brilletjes, helmen en schoenen. Favoriete koers: Parijs-Roubaix, maar vindt het ook prima om naar de Ronde van Guangxi te kijken.

Strava: https://www.strava.com/athletes/3104717

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen