30 januari 2017 | Michael Kerkhof

120 (!) lekke banden geteld tijdens WK

Plat rijden… Onder wielrenners is het een gruwel. Ben je net lekker op weg, voel je plots dat je band leegloopt en weet je al hoe laat het is. Gelukkig staat er dan voor ons weinig op het spel en betreft het meestal een simpele trainingsrit, maar als het gebeurt tijdens een wedstrijd is het toch een stuk minder fijn. Vraag dat maar aan Mathieu van der Poel en zijn collega-veldrijders…

Niet lek(ker)

Zo’n 120 veldrijders reden er zondag tijdens het wereldkampioenschap in Luxemburg lek, zo meldt Het Laatste Nieuws. Mathieu van der Poel is het bekendste voorbeeld met vier lekke banden (en uiteindelijk een tweede plaats), maar het kan nog altijd erger. Zo reed Lars van der Haar zes keer lek, Stan Godrie zeven keer en Gianni Vermeersch acht keer. Lars Boom had na zijn vijfde lekke band zelfs geen reservevoorraad meer beschikbaar en moest de cross verlaten.

Opvallend genoeg reed Joris Nieuwenhuis bij de beloften geen enkele keer lek en pakte hij de wereldtitel. Wout Van Aert reed één keer plat, maar ondervond verder ook geen hinder van de steentjes die gedurende de cross steeds meer naar loskwamen in het water. “Het gaat om geluk”, zei Laurens Sweeck (5x lek) na afloop. “Dat Wout de steentjes beter zag liggen? Dat kan niet, ze lagen onder de plassen.”

Bijna iedereen reed dus wel lek, behalve Simon Zahner. De Zwitser werd negende en kwam heelhuids over de finish. Zijn geheim? “Ik had meer druk in mijn banden. Misschien maakte dat het verschil?”

Ondanks alles heeft Mathieu van der Poel zijn gevoel voor humor niet verloren, zo blijkt uit onderstaande Tweet.

//platform.twitter.com/widgets.js

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi. Contact: michael.kerkhof@newskoolmedia.nl

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen