3 januari 2017 | Michael Kerkhof

Herstel verstandig, eet een winegum!

Goed en verstandig eten na een zware inspanning is niet altijd makkelijk. Je bent al snel geneigd om veel te eten, want je hebt net toch alles eraf gesport? Soms is het daarom verstandig om de handrem te gebruiken en je gewoon te houden aan je voedingsschema. Maar af en toe mag er toch wel gesnoept worden? Zeker!

Winegums

In mijn zoektocht naar gezond snoep stuitte ik op winegums. Je kunt ze meenemen voor een trainingsrit om voldoende suikers binnen te krijgen, maar het schijnt dus ook een goed herstelmiddel te zijn. Een handje winegums (eet niet gelijk de hele zak op) is namelijk lang niet zo ongezond! Het bevat proline, arginine, lysine en glutamine waardoor je aan je herstel werkt. Handig voor op de bank als je plots honger hebt..

Eén winegum (5 gram) bevat 12 kilocalorieën, bestaat voor 2.8 gram uit koolhydraten (waarvan 2.8 gram suiker) en 0 gram vet. Eet er niet teveel, maar een handje winegums na een zware training kan dus helemaal geen kwaad!

Michael Kerkhof

Stond vroeger bij de verzorgingsposten bidons te zoeken, schrijft nu over alles wat met fietsen en wielrennen te maken heeft (inclusief bidons). Is gefascineerd door lange sprintetappes, heeft de Giro als favoriete ronde en was fan van Alessandro Petacchi.

Meer artikelen van Michael Kerkhof

Geef een reactie

Inloggen