Eurosport 2 zendt vanavond om 19:30 uur de werelduurrecord poging van Thomas Dekker live uit. Onze landgenoot doet zijn poging op 1800 meter hoogte in El Velodrome de Tres Centurias in het Mexicaanse Aguascalientes. De poging is ook online te volgen, met de Eurosport Player.

Thomas Dekker is de derde wielrenner die dit jaar een werelduurrecordpoging doet. Eerder kwam Jack Bobridge 500 meter te kort ten opzichte van het record van Matthias Brändle (51 kilometer en 852 meter), waarna op 8 februari Rohan Dennis het nieuwe record vestigde op 52 kilometer en 491 meter.

De werelduurrecordpoging wordt door Eurosport live uitgezonden in  70 landen in Europa en ‘Asia-Pacific’. Naast de poging zelf, brengt de pan-Europese sportzender vanaf 19:15 uur interviews met experts en betrokkenen, en alle reacties na het evenement, tot ongeveer 20:45 uur. Het commentaar is van Bobbie Traksel en Jack Edelaar.