19 juni 2013 | EDriessen

BOEK: Bloedbroeders, de ondergang van de Rabobankploeg

Michael Boogerd boekte zijn mooiste zege uit zijn loopbaan met bloed van zijn broer Rini. Dat beweren de schrijvers Steven Derix en Dolf de Groot in hun boek ‘Bloedbroeders’, de ondergang van de Rabobankploeg. Boogerd zou voorafgaand aan zijn touretappezege op La Plagne een bloedtransfusie van zijn broer Rini hebben gekregen.

De auteurs werken voor het dagblad NRC en deden maandenlang onderzoek naar dopinggebruik binnen de Rabobankploeg. Boogerd ontkent de transfusie te hebben ondergaan en laat weten een advocaat in de arm te zullen nemen.

Volgens het boek heeft de toenmalige Rabo wielerploeg in 2007 ook een geavanceerde bloedmachine aangeschaft. Formeel zou de machine zijn  gekocht voor interne dopingcontroles, in praktijk zou de machine zijn gebruikt om dopingtests te manipuleren.

In Bloedbroeders vertellen Steven Derix en Dolf de Groot het verhaal van de ondergang van het Rabobank wielerteam. Achter de frisse Hollandse vriendenploeg schuilt, zo blijkt, een wereld van bedrog en verraad. Bloedbroeders biedt een onthullende en ontluisterende inkijk in de mores van de topsport. Een reconstructie die leest als een thriller.

ISBN 978 94 004 0107 5,  240 pag., €17,90

Gerelateerd

3 reacties op “BOEK: Bloedbroeders, de ondergang van de Rabobankploeg

Geef een reactie

Inloggen