Fietsen en Nederland blijft een onlosmakelijke combinatie. Tijdens de Dutch Design Week hebben opvallend veel fietsproducten een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp gekregen. Ondermeer ontwerpen voor Tacx, SKS en Philips vielen in de prijzen.

Een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp, is de enige prijs in ons land die het vakmanschap van ontwerper èn opdrachtgever bekroont. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, originaliteit, respect, gebruikswaarde en innovativiteit zijn van even groot belang. Het keurmerk is te vergelijken met de Amerikaanse Idea Award en de Duitse Red dot en iF-Award.

Op fietsgebied vielen vooral de ontwerpen van NPK design in de smaak. Dit bedrijf werkt ondermeer voor Tacx en SKS. Van Tacx kregen de Galaxia Rollenbank en de Genius Multiplayer een erkenning. Voor SKS werden een aantal innovative spatborden bekroond:  de Shockblade II, X-blade II en de S-Blade. Verder vielen een fietspomp en de de Philips Active Ride fietsverlichting in de prijzen.