Vorige week toonden we de indoorfiets van Wahoo al, de Kickr Bike, maar die is pas over een paar maanden te koop. Deze nieuwe Tacx NEO Bike Smart is (mondjesmaat) nu al te koop. En heeft ook nog eens een ingebouwd schermpje, een tablet/telefoonhouder én ventilatoren….cool! Voor 2599 euro heb je geen excuus meer om volgend voorjaar niet in topvorm te zijn.

Geïntegreerde smarttrainer

De Neo Bike heeft net als de NEO smart trainers waar je je eigen fiets op zet, ook Road feel en Gear feel functionaliteit. Dus als je in een stukje Parijs-Roubaix pakt, voel je de fiets onder je trillen. Schakel je een tandje bij, dan voel je dat in de shifter. We hebben hem nog niet kunnen testen, maar Tacx belooft een trainer die zowel stil als onderhoudsvrij is. Omdat er geen ketting over een cassette loopt, is hij nog iets stiller dan de duurste Direct Drive trainers van Tacx. Met de programmeerbare knoppen kun je allerlei functies bedienen. Verder zit er een analyse in voor je trapbeweging, virtual shifting, custon gears, dynamic inertia, descent simulation en is hij helemaal in te stellen op jouw maat.

De NEO Bike Smart is eigenlijk de 2T Smart Trainer geïntegreerd in een fitness bike. De specificaties qua nauwkeurigheid en maximale weerstand zijn dan ook gelijk aan deze Direct Drive trainer. Dus je kunt er hellingen tot 25% mee simuleren, sprintjes trekken met 2200 watt en hij is tot op 1% nauwkeurig.

Interactief

De ventilatoren kun je koppelen aan je hartslag, power of snelheid. Of je laat ze gewoon met een constante snelheid blazen. Erg handig. Op het stuur vind je een 4,5″ display die een heleboel waarden kan tonen. Hiermee kun je de trainer ook prima gebruiken zonder er een trainingsprogramma als Sufferfest of Zwift aan te koppelen. Met de knoppen aan de binnenkant van de shifters kun je in deze ‘stand alone’ modus de weerstand en hellingsgraad bedienen. Iets verderop is plaats voor een tablet of telefoon, waarop je andere trainingssoftware kunt gebruiken….of een NetFlix serie aanzetten tijdens een D1 training 😉

Omdat er geen cassette aanwezig is, kun je de tandwielverhoudingen softwarematig instellen. Je kunt de NEO Bike dus dezelfde ‘virtuele’ cassette geven als je buitenfiets. Met ANT+ (FE-C) en Bluetooth is de fiets te verbinden met alle sensoren en programma’s die je wilt gebruiken.

Zoals gezegd, de prijs voor dit futuristische apparaat is €2.599. Ben heel benieuwd wat die van Wahoo uiteindelijk gaat kosten.

Lees ook

Wahoo Kickr Bike

4 september 2019 - Fietsonderdelen

De specs nog even op een rijtje:
Max resistance: 2200 W
Power accuracy: < 1%
Max. simulated slope: 25%
Mass inertia: 125 kg
Max. torque: 85 Nm
Max. brake force: 250N
Resistance unit: motor
Control: Interactive
Wireless connections: Bluetooth & ANT+
Features: Pedal stroke analysis, Virtual shifting, Gear feel, Road feel, Descent simulation, Dynamic intertia, Isokinetic and Isotonic training mode.