15 mei 2012 | EDriessen

Rove van Kona: van alle markten thuis.

Van crosser tot boodschappenfiets. Kona heeft voor 2013 alvast een allrounder aangekondigd: De Rove. Of zoals de fietsenbouwer het zelf zegt: ”Je gaat er doordeweeks mee naar het werk en in het weekend neem je de fiets mee het bos in”.De Rove heeft geen vering. De fiets kan verder naar eigen voorkeur worden opgebouwd. Er is ruimte voor zowel dikke banden als dunne racewielen. Ook schijfremmen, spatborden of zelfs een bagagedrager behoren tot de keuzemogelijkheden.

De richtprijs van de fietsfabrikant is 1699 dollar, dat is ongeveer 1300 euro. De prijs voor Europa is nog niet bekend. ”Hij is bedoeld voor rijders die zoveel mogelijk uit een fiets willen halen”, zegt Tom Eijssen van Kona. De Rove is opgenomen in de collectie voor 2013, maar zal waarschijnlijk al vanaf de herfst in ons land verkrijgbaar zijn. Eijssen: ‘’Het is een ‘do it all CX’, ontworpen door Mark Matson. In de zomer zet je er een drager op, en voilà, weg ben je”.

Geef een reactie

Inloggen