Limar heeft haar brillencollectie voor 2020 gepresenteerd. De Kona en Vega zijn de nieuwste paradepaardjes in het assortiment van het Italiaanse bedrijf. Op het eerste oog zien de brillen er razendsnel uit en valt het prijskaartje erg mee.

Kona

We beginnen met de Kona. Voor €99,95 haal je deze bril in huis en daar krijg je aardig wat voor terug. De lenzen van Polycarbonaat zijn verwisselbaar (en bieden volgens Limar 100% UV-bescherming). Het is mogelijk om de bril te kopen met gespiegelde, donkere glazen (categorie 3) en in doorzichtige glazen (oranje en neutraal) voor als het zonnetje niet schijnt. De lens met anti-kraslaag kent vier kleine ventilatiegaten om de luchtdoorvoer en ventilatie te bevorderen. Het frame is gemaakt van het lichte TR90-materiaal. De Kona is er in het zwart, rood, wit en geel te koop.


De Kona – met meerdere ventilatiegaten in de lens – is in vier kleuren verkrijgbaar.

Vega

De Vega ziet er wat heftiger en stoerder uit. De bril is full-framed en heeft in totaal zes ventilatiegaten: vier aan de bovenzijde van de lens en twee aan de onderkant. De bril heeft op het eerste gezicht veel weg van de S9, die wij eerder dit jaar onder de loep hebben genomen. De S9 is extreem licht en heeft een brede lens, net als de Vega. De pootjes hebben ook veel weg van de S9, maar dat is gebaseerd op foto’s en hebben wij nog niet in het echt kunnen spotten.

Dankzij het ‘Air Flow System’ wordt er optimaal zicht en ventilatie beloofd. Dat in combinatie met de brede lens moet ervoor zorgen dat je van de wind en vliegjes geen last moet hebben. De Vega, net als de Kona gemaakt van TR90-materiaal, heeft een Polycarbonaat lens en heeft voor meerdere weersomstandigheden een lens beschikbaar. De €89,95 kostende bril is in het zwart, zwart/titanium, rood, wit en fluorgeel te koop.