De Topcompetitie blijft de komende vier jaar uitgezonden worden op Eurosport, zo heeft de zender dinsdag bekend gemaakt. De beste amateurwielrenners van Nederland doen in de Topcompetitie een gooi naar een profcontract bij Roompot-Nederlandse Staatsloterij. Op Eurosport 1 kun je van elke wedstrijd een uitgebreide samenvatting zien.

Topcompetitie

De Topcompetitie bestaat uit negen wedstrijden door heel Nederland. Eurosport zendt al jaren de grote wielerkoersen uit, maar geeft sinds dit jaar ook aandacht aan de kleinere koersen. De koersen die deel uitmaken van de Topcompetitie maken, op de Ster van Zwolle na, geen onderdeel uit van de UCI-kalender. “Al jaren zenden we de grote, bij iedereen bekende internationale wielerwedstrijden uit. Misschien juist wel daarom is het mooi dat we ook aandacht kunnen geven aan een competitie die lokaal zo relevant is,” aldus Gijs Poortman, productie manager van Eurosport Benelux.

De eerste editie sinds de terugkeer van de Topcompetitie werd in 2015 gewonnen door Twan Castelijns. Hij verdiende een profcontract bij Roompot, maar koos voor een verblijf bij LottoNL-Jumbo. Dit jaar ging de eindoverwinning naar Coen Vermeltfoort. Hij tekende wel bij de Nederlandse ProContinentale ploeg.