De voordelen van Facebook zijn legio. Van video’s van lachende katten tot ‘hoe erg is dit? Een tijdrit in 40 graden?!’ en van reeksen foto’s, Lucky TV en verjaardagwensen tot roze wolkjes en koffiemokken. Veel informatie en af en toe nieuws. Je wilt natuurlijk ook alleen maar zien wat je voorgeschoteld krijgt -bij wijze van spreken dan.

WK voor masters

Hoe dan ook: er kwam vorige week ‘iets’ voorbij van de UCI. Nee, niks over het WK in een warm land, wel over de ‘2016 Masters Cyclo-Cross World Championships’. Al wel wat eerder gespot via cxmagazine.com en grit.cx , twee Amerikaanse cyclocross mediums, maar daar ging het vooral over dat de WK ‘wel of niet’ in de VS zouden worden gehouden. Niet dus: de komende drie seizoenen is de WK vergeven aan Mol, waar ook de Zilvermeer cross wordt gehouden.  Die is op zondag 4 december; de twee dagen ervoor zijn dan de WK voor diverse categorieën.

Kijk. Vijf jaar ( eind 2010, begin 2011 ) geleden hadden we al een ‘De route naar Mol’ waar ik beschreef dat ik aan het WK ging meedoen. En de route er naar toe. En nu? Vijf jaar ouder, twee kilo meer gewicht, drie kilometer per uur langzamer, veel slechtere uitslagen -maar nog steeds heel veel lol in het veld. En dus: aanmelden. WTF? Dat moest vooraf. Prima. Een officiële KNWU licentie is nodig en je mocht geen lid zijn van pakweg een World Tour ploeg. Nou ehhh…  Maar ook: je moest een ticket boeken via ticketmaster.be. Zeg maar: een euro per minuut cross. De 40 euro leverde een ‘registration for the championship’ op. Kijk. Ik kan lekker aan de bak. Op vrijdagmiddag. En yep, eens kijken of we weer ‘De route naar Mol’ kunnen typen. http://www.wkmasterscyclocross.be/

Foto: Martin Ringelenberg