Niki Terpstra heeft de Eneco Tour gewonnen. In de slotetappe bleef hij samen met Edvald Boasson Hagen en Oliver Naesen vooruit en nam hij de leiderstrui over van de gevallen Rohan Dennis. Hij volgt Lars Boom (2012) op als laatste Nederlandse winnaar.

Sterke Niki

Terpstra maakte deel uit van een kopgroep van negen en zorgde er op De Muur van Geraardsbergen voor dat alleen hij, Oliver Naesen en Edvald Boasson Hagen vooraan overbleven. Klassementsleider Rohan Dennis kwam met nog vijftig kilometer te gaan ten val en speelde geen rol van betekenis meer in de slotetappe. Ook Peter Sagan kon het gat met de koplopers niet dichten, ondanks de steun van onder andere Tom Dumoulin en Greg Van Avermaet.

Op De Muur draaide het op een sprint uit. Terpstra ging die aan en Boasson Hagen won vervolgens met relatief gemak. Terpstra werd tweede en dat was voldoende voor de eindwinst. Hij blijft in het klassement Naesen met uiteindelijk 31 seconden voor. Sagan, de grote smaakmaker van de Nederlands/Belgische WorldTour-koers, eindigt als derde.

Terpstra volgt met zijn overwinning Tim Wellens, die de laatste twee edities won, op. Een mooie opsteker voor de Nederlander met het oog op de wereldkampioenschappen in Qatar!