Nog maar 4 dagen en dan begint de 103e Tour de France. Alle ploegen hebben inmiddels hun selecties doorgegeven en de Tourspellen zijn gestart. Een blik op de startlijst leert ons dat er dit jaar 15 Nederlanders meedoen aan La Grande Boucle. Een mooi aantal, al zijn het er wel 5 minder dan vorig jaar.

Giant-Alpecin is hofleverancier wat betreft het aantal Nederlandse deelnemers. Zij gaan van start met Tom Dumoulin, Laurens ten Dam, Roy Curvers, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer. LottoNL-Jumbo start als enige deelnemende Nederlandse ploeg met vier landgenoten: Nederlands kampioen Dylan Groenewegen, Bert-Jan Lindeman, Wilco Kelderman en Timo Roosen. Cannondale start met Sebastian Langeveld, Dylan van Baarle en Tom-Jelte Slagter. Tot slot rijden Stef Clement (IAM Cycling), Wout Poels (Team Sky) en Bauke Mollema (Trek Factory Racing) mee.

Van welke renners kunnen we echt wat verwachten? Dumoulin rijdt zich in Frankrijk warm voor de Olympische tijdrit en zal niet voor een klassement gaan. Dat doen Bauke Mollema en Wilco Kelderman wel. Laatstgenoemde dingt zelfs nog mee voor het jongerenklassement. Wat kan zijn ploeggenoot Dylan Groenewegen in de sprints? Zaterdag veroverde hij op de Brouwersdam het rood-wit-blauw en dat zal hij ongetwijfeld willen tonen. En dan hebben we ook nog de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik: Wout Poels. Hij zal wellicht de hele Tour in dienst rijden van Chris Froome, maar kan ook zomaar een rit winnen.

Kortom: het speculeren is begonnen en de spanning stijgt. Het is weer tijd voor de mooiste sportmaand van het jaar…