Volgens journalisten van het Franse Stade 2 zou Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo gebruik hebben gemaakt van een motortje. LottoNL-Jumbo is niet te spreken over de beschuldiging en eist een rectificatie, zo laat de ploeg weten aan Wielerflits.

De journalisten van Stade 2 en Correre della Serra detecteerden tijdens de Strade Bianche en Settimana Internazionale Coppi e Bartali zeven motortjes. Volgens Stade 2 behoort Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo tot één van de verdachte renners, omdat met warmtecamera’s een verdacht achterwiel aan het licht kwam. “In de Strade Bianche reed Primož Roglič op het moment dat de beelden zijn gemaakt niet met een wiel van de ploeg, maar met een achterwiel van de neutrale wagen,” zegt manager Richard Plugge in een reactie.

Stade 2 plaatst niet alleen vraagtekens bij de fiets van Roglic in de Strade Bianche, maar ook in de Giro d’Italia. Roglic won de lange tijdrit in de Giro, maar deed dat op zijn reservefiets waarvan zijn zadel verkeerd afgesteld was en een bidonhouder ontbrak. Volgens Stade 2 is dat opmerkelijk. Plugge vindt het pure onzin. “Voor de proloog (waarin Roglic achter Tom Dumoulin als tweede eindigde) werd de tijdritfiets door de UCI nog goedgekeurd, maar voor de start van de tweede tijdrit bleken de afmetingen toch niet correct te zijn. “Roglič kon net voor de start zijn reservefiets halen bij ploegleider Addy Engels die 150 meter verderop stond. Deze reservefiets heeft dezelfde lengte als zijn originele fiets en werd door de UCI wél goedgekeurd.” De UCI controleerde tijdens de Giro met “warmtetablets” op mechanische doping, zoals hieronder te zien is.

LottoNL-Jumbo eist een rectificatie van Stade 2 en wil dat het item verwijderd wordt.