Polar heeft een nieuw trainingscomputer op de markt gebracht:  de Polar V800. Dit horloge heeft niet alleen een hartslagmeter, het apparaat beschikt ook over GPS en een zogeheten activity tracker. Dit systeem meet je dagelijkse activiteit als je niet aan het trainen bent. Later dit jaar kan ook het getrapte vermogen op je fiets op het horloge worden afgelezen.

De Polar V800 wordt op dit moment al gebruikt door de schaatsers van de TVM ploeg en wereldkampioen triatlon Frederik Van Lierde. De V800 is bedoeld voor atleten in diverse sporten:  van lopen, fietsen en zwemmen tot skiën en triathlon.

Volgens de fabrikant maakt vooral de activity tracker de trainingscomputer uniek. ” Vanaf nu kan elk moment worden geregistreerd”, stelt Polar. ”Van de zwaarste training tot het oplopen van de trap. Zo kan de herstelstatus automatisch worden aangepast, zodat je een correcte berekening krijgt van de hoeveelheid rust tussen twee zware trainingssessies”. Polar stelt dat de V800 dusdanig inzich geeft  in je herstelstatus dat op lange termijn overtraining makkelijker is te voorkomen. ”Gebruikers kunnen heel eenvoudig tot 4 weken terug hun trainingsgeschiedenis raadplegen in het uurwerk en hun trainingsdata delen met hun coach”.Volgens Polar registreert de trainingscomputer de hartslag zelfs tijdens het zwemmen. Ook meet het apparaatje de hoogte waarop je je bevindt.

Polar V800 wustDe V800 is te gebruiken in combinatie met de trainingsapp Polar Flow. De data uit het horloge kunnen automatisch met deze applicatie worden gesynchroniseerd.De Polar V800 beschikt over een  krasbestendig Gorilla Glass scherm, vergelijkbaar met dat van de meest geavanceerde smartphones. Het Gorilla Glass is geplaatst in een behuizing van roestvrij staal en aluminium voorzien van een zachte, ademende polyurethaan polsband.

Medio 2014 kan op het horloge ook het getrapte vermogen op de nieuwe Bluetooth Smart power pedalen worden afgelezen.  Wereldkampioen Frederik Van Lierde: “Ik train tot 35 uur per week en het is voor mij essentieel dat ik via een smart training tool inzage krijg in mijn prestaties zowel wanneer ik zwem, loop als wanneer ik fiets. De Polar V800 gaat overal met mij mee. En omdat zelfs mijn lichte dagelijkse activiteit geregistreerd wordt, weet ik hoe ik voordeel haal uit de rust die ik nodig heb om aan de top te blijven.”

De Polar V800 met geïntegreerde GPS is beschikbaar vanaf april 2014 in het zwart en vanaf mei in het blauw voor een adviesprijs van 399,95 euro (449,95 euro in combinatie met een hartslagsensor). Een snelheidssensor, een trapfrequentiesensor en de Kéo Power Bluetooth Smart pedalen voor fietsers zijn eveneens apart verkrijgbaar. Alle toebehoren zijn Bluetooth Smart compatibel, inclusief de Polar hartslagsensor. Toegang tot de Polar Flow web service is gratis. De Polar Flow app is ook gratis te downloaden in de App Store en Google Play.