Polar blijft maar met nieuwe producten komen. Dit jaar lanceerde het Finse bedrijf al de hartslagsensor Verity Sense, vorig jaar werd de gloednieuwe Grit X op de markt gebracht. Nu komt Polar met een nieuwe versie van de Grit X: Grit X Pro.

Dinsdag maakte Polar het nieuws tijdens een digitale persconferentie wereldkundig. Polar strooide met kleine nieuwtjes, drie om precies te zijn. Allereerst de belangrijkste update. In het al onwijs brede assortiment wordt een nieuw horloge toegevoegd: Grit X Pro. ‘Go wherever your heart takes you’ is het motto van de Grit X Pro. Een avontuurlijk motto dat goed past bij de Grit X, een horloge waarbij het aangaan van avonturen centraal staat.

De Grit X werd in het hokje van de avonturiers gestopt, de liefhebbers van off-roadwegen. Hoewel het horloge over alle functies beschikt waarmee je ook op de weg prima uit de voeten kan, werden functies als Hill Splitter (detecteert heuvels en beklimmingen) en FuelWise toegevoegd (een alarm om je te helpen herinneren te eten en drinken). Later werden die functies na een update ook aan de Polar Vantage-lijn toegevoegd.

Nu is het tijd voor de volgende generatie van de Grit X. Hoewel het horloge in grote lijnen nog hetzelfde is, is de duurzaamheid bijvoorbeeld sterk verbeterd en is de beste technologie van Polar gebruikt om het horloge nog geschikter te maken voor de meest bizarre weersomstandigheden. Ook nieuw: turn-by-turn navigatie (van Komoot) en een scherm van saffierglas, dat waterbestendig is tot z’n 100 meter diepte. Ook het dashboard is iets veranderd en Polar Track Back is toegevoegd. Ben je toevallig in de wildernis en kun je de weg niet meer vinden, dan navigeert-ie je terug naar de startplek.

Het horloge komt er in vier verschillende (kleur)uitvoeringen en in een titaniumversie. De Polar Grit X Pro Titan Edition is ook iets duurder, maar wel 12 procent lichter dan de Grit X Pro. “Met de nieuwe Polar Grit X Pro zet het merk een volgende stap in het motiveren van gebruikers om de wereld te ontdekken. Dit premium outdoor multisporthorloge is ontworpen volgens de militaire standaard voor duurzaamheid, heeft een ultralange batterijduur en beschikt over uitgebreide training-, herstel-, slaap- en navigatiefuncties, waarmee outdoorliefhebbers de zwaarste omstandigheden aankunnen”, schrijft Polar.

Polar-Grit-X-Pro_front_Black-DLC_Route-altitude-graph
Het nieuwe uiterlijk van de Grit X. 

Update voor Polar Vantage V2
Ook een nieuwtje over de Vantage V2. De nieuwe opties van de Grit X Pro komen door middel van een update ook op de V2, zoals de outdoorfeatures. Daarnaast zijn er sterkere horlogebanden en twee nieuwe designopties, genaamd V2 Shift Edition en Red Edition. Vooral laatstgenoemde schijnt dus voor veel liefhebbers een zegen te zijn, want er was veel vraag naar een rood horloge.
Overzicht Polar

Polar Unite
Minder geschikt voor fietsers, maar wel interessant voor mensen die gezond bezig willen zijn: ook de Unite krijgt een softwareupdate. Elke dag het activiteitsniveau van 100% halen is bij dit horloge het doel, en dat kan omdat het de hele dag je bewegingen ‘trackt’. Met nieuwe, frisse kleuren zijn de bandjes veranderd en zijn er bepaalde zaken aan het systeem van binnen toegevoegd, zoals een weekoverzicht waarin je ziet hoeveel calorieën er zijn verbrand en een overzicht tijdens activiteit wat je op dit moment het meeste aan het verbranden bent (vetten, koolhydraten of eiwitten).

Verkrijgbaarheid
De Polar Grit X Pro is voor €499,90 verkrijgbaar. De lichtere Grit X Pro Titan kost €599,90. Meer informatie vind je op polar.com. De Vantage V2 Shift Edition kost €549,90, de Red-uitvoering is 50 euro goedkoper. De Polar Ignite kost €149,90.