Koga presenteert eind deze maand een fiets die speciaal is ontwikkeld voor rijden op het strand. De Koga BeachRacer is een samensmelting van een cyclo-crosser en een 29’er mountainbike. Volgens de fabrikant is de fiets ideaal voor strandraces, maar ook voor snelle ritten in het veld of op de weg.

De Beachracer is afgelopen seizoen getest tijdens strandraces. Ondermeer Ramses Bekking maakte gebruik van het prototype. De basis van de BeachRacer wordt gevormd door een aluminium 7005 frame in combinatie met de Koga Pinza full carbon voorvork. De geometrie is gericht op sportief gebruik met een steile zitbuis zodat je dicht op het bracket zit. De balhoofbuishoek is twee graden flauwer dan bijvoorbeeld een cyclo cross fiets.

De rem- en schakelkabels lopen langs de bovenkant van de bovenbuis zodat de BeachRacer gemakkelijk op de schouder genomen kan worden bij hindernissen en op gedeeltes waar lopen sneller gaat dan fietsen. Een aerodynamische fietshouding wordt mogelijk gemaakt door een Koga oversized alloy stuur.Verder is de BeachRacer voorzien van Tektro Spyre schijfremmen en een Truvativ crankset met een slijtvast 38 tands single stalen kettingblad, in combinatie met een EThirteen kettinggeleider. Indien gewenst is de fiets gemakkelijk om te bouwen met een dubbel crankset.

De 10-speed cassette wordt geschakeld met een Shimano Ultegra achterderailleur en de fiets wordt afgeleverd met een Schalbe Thunder Burt 2.1 band voor en een Supermoto 2.35 strandband achter. Uiteraard zijn deze gemakkelijk te wisselen voor specifieke mountainbikebanden of slicks afhankelijk van het terrein dat bedwongen gaat worden.

Het gewicht van de fiets is 10,3 kg. De Koga Beachracer wordt over veertien dagen gepresenteerd tijdens de Eurobike beurs in Duitsland. Dan zal ook de advies verkoopprijs bekend gemaakt worden.