Voor het julinummer van Fiets testten we met 19 stuks al een groot aantal fietsbroeken.  Opvallend daarbij was vooral het verschil in pasvorm. Een koersbroek van Rapha kwam voor de vergelijking helaas te laat binnen.  We willen je onze ervaringen met de Pro Team toch niet onthouden. Deze broek vormt de toplijn binnen de Rapha-collectie,  die je online koopt.

Afwerking
Het bovenstuk is van trendy plat afgewerkt elastisch materiaal. Aan de achterzijde zijn er twee vakjes geplaatst. Op de ene pijp zit een groot wit Rapha logo en aan de andere zijde een matzwarte bedrukking. De zeem zit vast met een erg platte elastische stikselrand. Goed werk. De logo’s zijn in de stof ‘gebrand’: tientallen wasbeurten hebben er nog geen vat op gekregen. Aan de achterzijde is er plaats voor het noteren van je naam.

Pasvorm
Normaal draag ik een maat M, maar de Pro Team was helaas in een maat L verstuurd. Qua pasvorm sluit de broek toch goed aan, al vermoed ik dat een maat M net iets beter zit. Vooral de compressie rondom de bovenbenen is goed voelbaar. Het bovenstuk is goed elastisch maar weer niet té waardoor dit zijn functionaliteit verliest. Doordat het eindstuk van de pijp breed is uitgevoerd, knelt het nergens en krijg je geen striemen op je bovenbeen. Op een foto zie je enkele plooien aan de achterzijde. De pasvorm is fiets-specifiek, dus dan is het logisch dat je staand niet de beste pasvorm hebt!

Praktijk
De zeem is relatief dik gevoerd en zit erg prettig. De combinatie van de goede pasvorm en de afwerking van de zeem maakt het één van mijn favoriete broeken. De prijs is met 190 euro behoorlijk stevig, maar veel comfort onderweg is zeker wat waard! Ook verkrijgbaar in uitvoering met een dikkere stof voor het najaar en voorjaar en in een uitvoering met langere pijpen. Naast het witte logo ook met een geel of roze merkteken te bestellen. Met een afwerking op hoog niveau en de kenmerkende Rapha-styling is het een goede aanvulling in fietsbroekenland.

Rapha Pro Team Bib Shorts
Maten: XS-2XL
Prijs: € 190,-
Meer informatie en verkoop: Rapha website en voor een lijst van verkooppunten klik hier.
Rapha Pro (1) Rapha Pro (2) Rapha Pro