Op 20 en 21 april gaat de tweede editie van het BikeFestival plaatsvinden op de Nedereindse Berg in Utrecht. Op dit fietsevenement staat het testen en uitproberen van racefietsen en mountainbikes centraal.
Op 20 en 21 april gaat de tweede editie van het BikeFestival plaatsvinden op de Nedereindse Berg in Utrecht. Op dit fietsevenement staat het testen en uitproberen van racefietsen en mountainbikes centraal.

Hoewel testen de basis is, zijn er ondermeer ook workshops, mtb-clinics, wielerwedstrijden en een mini Downhill-Cup. De eerste editie van BikeFestival trok vorig jaar een kleine 500 bezoekers. De aanwezige fietsenmerken zijn ondermeer Cube, Giant, Campagnolo, BMC, Trek,  Cannondale, GT en Shimano.  Bob de Wit Williamson van Trek: “Wij zijn ook dit jaar weer van de partij. Dit evenement moet gedragen worden door alle fabrikanten. Ik hoop dit keer nog veel meer van mijn collega’s te zien op de Nedereindseberg. Met elkaar maken we er een geweldig weekend van” aldus de marketingmanager van Trek.

De Nedereindse Berg ligt in de gemeente Utrecht, pal naast de snelweg A2. Voor wielrenners is er  een 2,2 km lang afgesloten asfaltparcours met een hoogteverschil van 18 meter en een strook klinkers. Ideaal om het rijgedrag van de testfiets goed te ervaren. Ook de mountainbikers kunnen hun hart ophalen met een uitdagend technisch parcours van 3,3 km waarin ze de testfietsen aan een goede test kunnen onderwerpen. Daarnaast is er ook een Bikepark met een downhill parcours.