Niet in het bos, op de hei of in een weiland. Mountainbiken kan ook in een winkelstraat. In Roosendaal en Rotterdam worden deze zomer evenementen georganiseerd in het kader van de City MTB Challenge. Mountainbiken op een parcours vol kunstmatige hindernissen.Roosendaal is 29 juli als eerste aan de beurt. Op de Markt is een parcours van 600 meter uitgezet. Meest spectaculair is een schans met waterbak.

Op zondag 5 augustus wordt de derde manche verreden aan de Rotterdamse Binnenrotte. In de schaduw van de Laurenskerk, zijn er evenementen voor van kinderen, recreanten en wedstrijdrijders.

Nieuw dit jaar, en onderdeel van de UCI-agenda, is de elitereeks. Deze wedstrijd wordt verreden volgens het Cross Country Eliminator. Dit is een soort afvallingswedstrijd. Aan de start staan ondermeer de Oostenrijker Daniel Federspiel, Gerben de Knegt, Rob Peeters en Bart Wellens.

Inschrijven voor Roosendaal en Rotterdam is nog steeds mogelijk, maar de beschikbare plaatsen in de funklasse zijn bijna allemaal de deur uit.

CMC kalender 2012

27 mei Antwerpen – Grote Markt
29 juli Roosendaal – Oude Markt
5 augustus Rotterdam – Binnenrotte
19 augustus Waregem – Grote Markt
2 september Gent – St Pietersplein
15 september Kortrijk – Veemarkt