*

Fiets magazine nr.2-2024 ligt nu in de winkel, bestel 'm zonder verzendkosten in onze shop!

Zoeken op fiets.nl

Zoeken op het forum

Zwift

Fiets organiseerde in samenwerking met Zwift 8 wedstrijden onder de naam “Fiets Magazine Race Series”. De serie is afgesloten met een ‘Best of the best’ finale op 28 januari, in Ride Out in Amsterdam. Het algemeen klassement na de 8 races vind je op ZwiftPower.

 

Meer informatie over het live-event vind je op: facebook.com/events/2680283672039841/. Als je er zelf bij wilt zijn als toeschouwer, ben je uiteraard welkom!

 

Wedstrijdschema

De serie van 8 wedstrijden wordt verreden op woensdagen om 20:00 uur. De eerste wedstrijd is op 4 december. Het schema is als volgt:

Cat A – 20:00 uur
Cat B – 20:01 uur
Cat C – 20:02 uur
Cat D – 20:03 uur

De finale vindt plaats op 28 januari, voorafgaand aan het Crank it Up event van Zwift x Wahoo, in Ride Out Amsterdam.

Spelregels

Plezier op de fiets, dat is het uitgangspunt van deze race serie. “Having fun” is dan ook het credo. De FIETS Magazine Race Series wordt georganiseerd in samenwerking met Zwift NL.

Je bent niet verplicht je aan te melden bij Zwiftpower.com om mee te kunnen doen aan de wedstrijdjes. Zwiftpower wordt enkel en alleen gebruikt om het klassement op te maken en de officiële uitslag. Er staat echter ook een (officieuze) uitslag in de Companion App. Dus wil je gewoon lekker een koersje rijden of eens uitproberen hoe dat is kan dat prima zonder ZwiftPower.

[Rules in English at zwiftpower.com/league.php?id=221 -> About]

De serie duurt 8 weken lang en vindt elke woensdagavond plaats om 20.00u tussen 4 december en 22 januari. Op 28 januari wordt “The best of the best” race verreden.

Er worden wedstrijden gereden in de volgende categorieën:

 • A: 4.00 w/kg en hoger
 • B: Van 3.20 w/kg tot 3.99 w/kg
 • C: Van 2.50 w/kg tot 3.19 w/kg
 • D: Minder dan 2.50 w/kg

– Voor elke wedstrijd is er per categorie een uitslag en een algemeen klassement. Het algemeen klassement is alleen voor Nederlandse en Belgische deelnemers. Voor het uiteindelijke eindklassement tellen de beste 5 uitslagen mee, dus je moet minimaal 5 keer meedoen om in het eindklassement opgenomen te worden. Vaker meedoen mag uiteraard.

– Op 28 januari wordt “The best of the best race” verreden. Deze wedstrijd zal live plaatsvinden in Amsterdam en zal de beste 6 tot 8 renners bevatten van de serie. Deze worden enkel geselecteerd uit de A categorie.

– Er zijn prijzen voor elke categorie. Deze zullen begin december bekend worden gemaakt op onze website. Ook de prijzen van “The best of the best” finale zullen dan bekend worden.

– Mocht je tijdens de serie promoveren naar een andere categorie dan verlies je jouw punten voor het klassement. Promotie vindt plaats volgens de normen van Zwiftpower.

– Je kunt jezelf aanmelden bij zwiftpower.com als je opgenomen wilt worden in het klassement. Deze site houdt de klassementen bij samen met de moderator en zij bekijken ook of waardes geloofwaardig zijn. Buitensporige waardes kunnen leiden tot uitsluiting. Wanneer je deelneemt aan deze serie wordt je geacht eerlijk en oprecht om te gaan met alle variabelen.

– Hartslagmeters zijn verplicht in de A en B categorie plus op het podium van categorie C.

– ZPower – dat wil zeggen geen smarttrainers cq powermeter ed. – zijn alleen toegestaan in cat D en C met uitzondering van het podium van Cat C

 • TIJDRIT FIETSEN zijn verboden
 • POWERUPS zijn toegestaan in alle wedstrijden
 • DOUBLE DRAFT in elke koers.

Over de uitslagen wordt niet gediscussieerd.

Praktische tips

 • Denk aan een warming-up, zorg dat je een kwartiertje voor de start alvast warm rijdt.
 • Zorg voor voldoende water binnen handbereik. Je kunt niet even stoppen en zweet binnen veel meer dan buiten.
 • Wees bekend met het parcours, power-ups, draften.
 • Op Zwiftinsider.com veel info over de routes. Onderaan deze pagina vind je een beschrijving van de parcours zoals we die rijden tijdens de wedstrijden.
 • Je vindt veel informatie in het artikel over Zwift dat in Fiets nr.11 staat.
 • Veel praktische tips zijn terug te vinden op de Facebookpagina Zwift Nederland, facebook.com/groups/zwiftnederland/

Klassement

Hieronder het klassement na acht races.

Fiets de Podcast!

Populaire onderwerpen