*

Fiets magazine nr.2-2024 ligt nu in de winkel, bestel 'm zonder verzendkosten in onze shop!

Zoeken op fiets.nl

Zoeken op het forum

GF Sportful Dolomiti

Alle reizen: fiets.nl/travel

13 t/m 17 juni 2019

De GF Sportful Dolomiti telt 204 kilometer en 4.850 hoogtemeters en is daarmee één van de zwaarste van Italië. De organisatie is uitstekend en de sfeer is typisch Italiaans, gezellig en relaxed.

Deze Granfondo wordt vanaf 1995 georganiseerd. Eerst onder de naam Granfondo Campagnolo,
maar sinds 2008 is het kledingmerk Sportful hoofdsponsor en naamgever. Start en finish zijn in Feltre, in het zuidelijke deel van de Dolomieten. De Granfondo bevat vier cols. De eerste is de 18 kilometer lange Cima Campo met een max van 10%. Direct daarop gevolgd door één van de mooiste Italiaanse cols, de fameuze Passo Manghen. Een lange klim met enkele steile passages en zeven loodzware slotkilometers. Na de afdaling volgt 15 kilometer vals plat naar Predazzo alwaar de klim naar de Passo Rolle begint. Deze is lang en in principe goed te doen. Vanaf de Passo Rolle wacht een schitterende afdaling van 40 kilometer, waarna er op de Passo Croce d’Aune nog eenmaal flink in de reserves getast moet worden. Deze pas kent een aantal zeer steile passages die de vergelijking met de Redoute moeiteloos kunnen doorstaan. De finish in Feltre is een prachtig steil kasseienweggetje van 14% door het oude centrum van de stad.

‘EEN LOODZWARE UITDAGING IN DE DOLOMIETEN’

Informatie

Deze compleet verzorgde 5-daagse fietstrip vindt plaats van 13 t/m 17 juni 2019. Er kunnen 15 deelnemers mee op deze reis. Mocht je meer willen weten, vraag dan het informatiepakket aan of neem een kijkje op de website van CYCLOsportive: www.cyclosportive.nl/travel.
Je kunt ook bellen met de organisator Gerrit Vermeulen: 06-21244820 of mailen naar gv@cyclosportive.nl.

Inschrijven
Prijs: € 750,-
Inschrijven kan via de volgende url: http://cyclosportive.nl/dolomiti2019/
Inschrijven kan tot 15 mei 2019. Mits het maximum aantal deelnemers nog niet bereikt is.

Fiets de Podcast!

Populaire onderwerpen