Als je in de eerste Touretappes een beetje hebt opgelet is je ongetwijfeld de hippe bril van Peter Sagan opgevallen. In samenwerking met 100% koerst Sagan met een speciale Speedcraft, die metaalblauw kleurt en er razendsnel uitziet. Woensdag won hij er de vijfde etappe mee.

Schaduw en racelijnen

Peter Sagan heeft een grote liefde voor snelheid. Niet alleen op een voertuig met twee dunne wielen, maar ook voor auto’s. Op het frame van de bril – gemaakt van TR90 – is dat een beetje terug te zien. Door de matte metalen afwerking zijn de schaduwen goed zichtbaar en dat ziet er flitsend uit. Deze afwerking voegt een unieke metaalglans toe; een verwijzing naar Sagan’s andere passie. De lens is misschien wel het opvallendste van de hele bril. Het gaat namelijk om de Blue Topaz Multilayer Mirror, een ‘all-round performance lens’ (water- en vuil afstotend).

Brillen die onder de Peter Sagan Limited Editon Collection vallen zijn de Speedtrap, S3, S2 en alle Speedcraft-modellen. Op elke bril staat aan de bovenkant het logo van Peter Sagan gegraveerd. Aan bijvoorbeeld de S3 hangt wel een prijskaartje, maar voor €225 ben je dan wel de trotse bezitter van een heuse Sagan-bril.

Adviesprijzen:
– S2: €225
– S3: €225
– Speedcraft: €225
– Speedtrap: €235Alle brillen op een rij: de Speedtrap, Speedcraft, S2 en S3. 


Sagan showt zijn 100% brillen maar al te graag in de Tour.


Het blauw kleurt mooi bij het groen.

Peter Sagan 2019