Giant heeft de trailbike Trance Advanced Pro 29 in een nieuw jasje gestoken. De Trance heeft een volledig vernieuwd carbon frame en verstelbare geometrie. Daarmee beschikt de trailbike volgens Giant over ‘veelzijdige singletrack-mogelijkheden met een focus op snelheid en efficiëntie’. Tegelijk met de Advanced Pro 29 is ook de aluminiumversie Trance 29 vernieuwd.

“Eén van de belangrijkste updates van de Trance Advanced Pro 29-serie is de toevoeging van de Flip Chip, waarmee rijders het rijgedrag van de fiets kunnen afstemmen op hun individuele rijstijl en terrein. De algehele geometrie is aangepast met een langere reach en een steilere zitbuishoek. De nieuwe achterdriehoek verlengt de veerweg met 5 mm tot totaal 120 mm veerweg, voor extra controle op ruige singletracks”, staat er in het persbericht.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe trailbike werkte Giant nauw samen met ambassadeur Adam Craig.  “Dit is een fiets die wil scheuren op alle soorten terrein die deel uitmaken van een typische trailrit”, aldus Craig, een voormalige professionele XC- en enduro-racer die al meer dan tien jaar op met Maestro uitgeruste Giant fietsen rijdt. “Je hoeft geen compromissen te sluiten. Door de nieuwe geometrie voelt hij levendiger aan op de beklimmingen, en dat beetje extra veerweg achter geeft nog meer controle over ruigere obstakels. Het is ook leuk om uit de twee verschillende instellingen te kunnen kiezen om het geheel het optimaal te laten werken voor hoe en waar je rijdt.”

Trance Advanced Pro 29 2
De Trance Advanced Pro 29 2.

Het Maestro veersysteem heeft 5 millimeter extra veerweg meer dan de vorige generatie. Het gevolg daarvan is een volgens Giant soepel en actief gevoel dat rijders in totaaal 120 millimeter achtervering geeft en 130 millimeter voor. Door de toevoeging van de Flip Chip kun je via in de instellingen ‘high’ en ‘low’ zelf voor steilere of flauwere balhoofd- en zadelbuishoek kiezen. In het frame kun je door geïntegreerde opslag in de onderbuis dingen als binnenbandjes, CO2-patronen en bandenlichters makkelijk wegstoppen.

Giant biedt in de Benelux vier modellen aan, waarvan twee Advanced Pro 29 en twee Trance 29 modellen. De Trance Advanced Pro 29 1 heeft een adviesprijs van €6.699, de Trance Advanced Pro 29 2 kost €4.799 en de Trance 29 1 en Trance 29 2 moeten €3.499 en €2.999 gaan kosten.

Bekijk voor meer informatie de website van Giant.


Trance Advanced Pro 29 1.

Trance 29 1.