Wanneer ik het doosje open en de bijgeleverde koker open rits vraag ik me vooral af of ik niet een Adidas bril in handen heb. Of zou Shimano de designer van de Duitsers hebben overgekocht. In ieder geval zijn de gelijkenissen tussen deze Technium CE-TCNM1 en de Zonyk van Adidas nogal groot. Als het draagcomfort ook overeenkomt dan zit het wel goed.


Adidas links, Shimano rechts

Shimano lanceert al jaren lang aan de lopende band zonnebrillen. Meestal behoorlijk betaalbaar en vaak met een beetje catchy design. Geregeld net niet hip genoeg om echt door te breken, al is de kwaliteit meestal ruim voldoende.

De Technium is meer dan dat. Want buiten een zeer fraaie lens hebben ze ditmaal ook een mooi design uit de hoge hoed getoverd. Het lichtgewicht montuur, een complete bril weegt 30 gram is flexibel waarbij de pootjes alle kanten op kunnen buigen.

Een licht doorschijnende lens met blauwe gloed is donker genoeg voor een zomers zonnetje maar komt het best tot zijn recht in de bossen. De lens laat veel licht door, heeft een kleine verkleuring qua zicht en geeft een prettig beeld. De lens is vrij groot waardoor er geen montuur in het zichtveld zit. Twee openingen links en rechts tussen montuur en lens zorgen voor voldoende ventilatie.

Candy red is niet de enige kleur waarin deze bril beschikbaar is. Ook zwart, olijf groen of mosterdgeel. En dan het mooiste. De bril koop je voor €59,- En dat is een mooi bedrag voor deze kwaliteit bril. De afwerking is een stuk luxer dan de meeste Shimano brillen. Oké, de meegegoten logo’s op de pootjes ogen nog steeds een beetje goedkoop. Gelukkig is de lens erg prettig.