De transformatie die Agu de afgelopen jaren doormaakt is op zijn zachtst gezegd ‘geslaagd’ te noemen. Van het merk met de vormloze regenjassen en vuilniszak shirts naar een premium kledingmerk met frisse designs waar je in gezien wilt worden. Én waar je voor wilt betalen. Gelukkig blijft Agu Hollands en zijn de prijzen nog steeds oké te noemen. Een setje heren & dameskleding doorgetest.

Ladies first

Trek je de broek aan dan valt direct Agu’s “pamper” zeem op. De ‘RED 120 zeem’ is erg dik en voelt daardoor in het begin een beetje raar aan. Gelukkig houdt de dikke zeem zijn vorm en geeft alle comfort op de juiste drukpunten waardoor hij meer dan geschikt is voor langere ritten. Klein minpuntje is de afwerking langs de stiksels, daar blijft een klein randje over dat voor irritatie zou kunnen zorgen.

Ik wist niet zo goed wat ik moet denken van het bovenstuk dat aan de broek vast zit, in plaats van de bekende bretellen, toen ik deze voor het eerst aantrok. Het heeft voor en nadelen. Bij warm weer, wanneer je geen ondershirt draagt, geeft de opening op de rug voldoende koeling en kun je tijdens de klimmetjes in de zon je shirt lekker ver open ritsen door het hoge onderpand wat aan de broek zit. Bij normaal weer, wanneer je gewend bent een ondershirt te dragen heb je wel ineens 3 lagen aan. Wat hierdoor redelijk warm is.


De broekspijpen hebben een mooie lengte, sluiten mooi aan en blijven door de antislip in de aangezette band prima op zijn plaats. Agu heeft gekozen om de broek niet zwart te maken maar meekleurend bij het shirt in donkergroen. Mooi! Ondanks dat de kleur niet fel is springt het geheel er zo toch uit.

Het shirt heeft een lekker fris design. Wederom niet te opvallend maar wel vol chique details. De stof voelt fijn aan. De maat M die ik altijd draag valt wat ruim zeker ten opzichte van het AGU shirt uit de 2018 collectie waardoor het rondom de schouders wat fladdert en de mouwen wat minder strak aansluiten. Hij valt wel lekker lang, wat ik dan weer heel prettig vind. Geen omhoog kruipend shirt waardoor je amper nog iets uit je zak kunt graaien. Het shirt heeft een goede siliconen gripper in de tailleband waardoor het perfect op zijn plaats blijft. Het is uitgerust met 3 zakken. De middelste zak heeft nog een extra zakje dat afgesloten wordt door een rits die zo perfect is weggewerkt dat je het alleen ziet door het lipje. Makkelijk om wat kleingeld in te verstoppen.

De broek kost net geen negen tientjes en voor €74,99 heb je het bijbehorende shirt erbij. ‘Gemiddelde’ prijzen maar wel een high end product waarbij zeker de broek positief uitblinkt. Zoek je een model waarmee je lange ritten kunt maken voor minder dan 100 euro. Dit is je broek!

Voor de heren

De herenbroek is iets anders opgebouwd. ‘Standaard’ bretels en daardoor weinig bijzonder in vergelijking met de concurrentie. De zeem is iets dunner dan bij de damesbroek maar houdt desondanks goed zijn vorm. De lange grippers houden lycra stof goed op zijn plaats en de pijpen zijn Hollands lang. Geen Speedo gevoel dus.

Het shirt springt er duidelijk uit. Een echt zomer modelletje. Onlangs ook al zeer positief gereviewed in vergelijking met 15 andere zomerhits in fiets nr 06. De stof is ‘doorkijk’ dun. Ademd daardoor perfect en de rits is redelijk grof waardoor hij ook op de fiets makkelijk te gebruiken is. De zakken zijn vrij ruim gestikt waardoor je makkelijk een banaantje tevoorschijn kunt toveren. De pasvorm is niet heel strak. Geen 100% race shirt. De mouwen zijn wat langer maar sluiten niet te strak af. Al met al een vrij doorsnee shirt. Wel van goede kwaliteit en bovenal met een zeer zomers design. Neem voor €17,99 de bijpassende sokken erbij en je bent de kleurrijkste baas van je fietsclub.

€ 84,90 shirt
€ 109,99 broek
€ 17,99 sokken