In de Tour Down Under werden er al renners van Lidl-Trek met nieuwe fietsschoenen gespot, nu weten we ook met welke schoenen ze toen reden: het Amerikaanse bedrijf heeft namelijk drie nieuwe modellen gelanceerd. Allemaal beschikken ze over de nieuwe METNET-technologie.

De METNET-technologie moet volgens Trek zorgen voor een revolutionaire comfortverbetering. “Dankzij een flexibel ontwerp kan de schoen meerekken en meebewegen met de voorvoet, waardoor METNET typische fietsongemakken zoals slapende of tintelende voeten kan bestrijden en je beter kunt presteren van start tot finish”, legt Trek in het persbericht uit.

Trek RSL Knit, Road en Velocis

Bij het ontwerp is gebruik gemaakt van de inzichten van de profrenners van Lid-Trek. Het gaat dus om drie schoenen: de RSL Knit, RSL Road en Velocis. De RSL Knit is het nieuwe topmodel en kost € 450. Het gebreide bovenwerk, de METNET-comfortzones, twee Boa Li2-draaiknoppen (waarvan eentje meer op het bovenwerk zit) en een carbon zool moeten voor comfort en een effectieve krachtoverdracht zorgen. Vooral de grote flap aan de achterkant is opvallend en anders dan ‘normaal’.

De RSL Road lijkt erop op de RSL Knit, maar heeft een meer traditionele pasvorm en een klassiek synthetisch bovenwerk. De adviesprijs bedraagt € 400. Wat dat betreft is de Velocis schappelijk geprijsd. De oude bekende kost € 250, daar krijg je een schoen met dezelfde kwaliteiten als de vorige modellen voor terug, maar dan ook met METNET-technologie.

De nieuwe schoenen zijn nu te bestellen bij de Trek-dealers in de Benelux. Bekijk deze link voor meer informatie.

Prijzen:

Trek RSL Knit (wit/zilver en zwart/goud): € 449,99
Trek RSL Road (wit en zwart): € 399,99
Trek Velocis Road (wit, rood en zwart): € 249,99