Het Italiaanse bedrijf UDOG komt met een nieuwe schoen voor op de weg. Na de Cima en Tensione is het tijd voor de Cento, een schoen zónder vetersluiting en dat is voor UDOG een primeur.

UDOG werd begin 2022 gelanceerd door Alberto Fonte. De Italiaan was jarenlang werkzaam voor Fizik en nam al die expertise mee naar zijn nieuwe bedrijf. Het resultaat mocht er met de 165 euro kostende Tensione en Cima van 250 euro zijn. Vooral het comfort was erg fijn. De vetersluiting zorgde ervoor dat je over een bijzonder exemplaar beschikte.

UDOG Cento

Onlangs ging UDOG ook de gravelkant op door de Distanza te lanceren, óók een veterschoen. Maar nu, bijna twee jaar na de eerste schoen, is het tijd voor weer een nieuwe wegschoen: de UDOG Cento. En ja, deze nieuwe schoen is dus zónder veters. Maar opvallend zijn de schoenen zeker. Dat komt door de draaiknoppen, waarvan er eentje op de bovenkant zit. Het Tension Wrap System (de 2.0-versie) oefent druk uit op op de voorvoet en vormt zich zo om de voet. Hoe het allemaal precies werkt gaan we binnenkort uitproberen. Er zit ook nog een tweede draaiknop op de schoen voor het middengedeelte.

De carbon schoen weegt 270 gram (maat 42) en is volgens UDOG ‘ideaal om raceprestaties te verbeteren’. De carbon zool wordt door UDOG uitgedrukt in een 11, het hoogsthaalbare getal. Daarnaast is er volop ruimte voor je tenen en hak. De maatvoering loopt van 38 tot en met 48. De prijs van de schoen? 295 euro. Vanaf maart worden de schoenen trouwens pas verzonden.

Meer informatie over UDOG vind je hier.