Er komt van alles aan, alleen weten ook wij niet ‘wie, wanneer en hoe’. Ook in 2020 zullen er wekelijks nieuwe fietsen worden geïntroduceerd. Sommigen komen boven, anderen totaal niet. Ja, ze zijn er wel, maar ze zijn vaak alleen ‘virtueel’ te checken. Hier toch een lijstje van wat we graag zouden willen testen.

Bianchi Oltre XR 4 Jumbo-Hema-Visma
De fiets van Tom. Tom? Dumoulin. Dat zal een Bianchi Oltre XR 4 zijn – en dan in 2020 wel in een uitvoering met schijfremmen. In 2019 reden de mannen nog met velgremmen, maar het lijkt ons sterk dat… Enfin, zijn fiets dus.

‘GP Toscane’
De fietsen die in Strade Bianche gebruikt gaan worden. En dan met name de Specialized- en Trek-racers. We vermoeden de Tarmac SL en de Domane. Of de Emonda. Dan gaat het niet alleen over de fietsen zelf, maar vooral over de afmontage… Welke crankstellen? 11 of 12-speed? 32 of 35 mm banden? Alles wat daar tussen de cipressen rijdt kunnen ook wij, gewone stervelingen, kopen…

Canyon Ultimate CF SL 7.0
Een Canyon Ultimate CF SL 7.0. Wat? Hè, nieuw? Nee. Maar wel: 1499,-. Carbon, Shimano 105 11-speed, fi’zi:k, Continental GP, Fulcrum Racing 900 SH11. Race ready, geen poespas, nog steeds een topfiets. Ja, ook zonder schijfremmen. De versie met schijven kost 400 euro meer.

Duel
Een fiets waarvan het spuitwerk en de ‘gadgets’ meer geld kosten tegenover een fiets die ‘gewoon’ zwart is. Dus een racer met ‘sprinkles’ in de lak, een cockpit en een ‘custom’ wielen naast eentje van carbon, DT, Deda en 25 mm Schwalbe. Beiden met Ultegra. Wat maakt nu dat de een ‘beter’ is dan de ander -maar waar je dan weer niet wild van wordt. Of juist wel?

Staal
Het liefst de nieuwe Corsa van Merckx. Of als die nu nog niet klaar is, dan een titanium van Van Nicholas of J. Guillem. Of gewoon, een racefiets die NIET van kunststof is gemaakt. Het mag ook een lekkere aluminium zijn trouwens. Iets waar, als je tegen de bovenbuis aan tikt, niet dat doffe geluid hoort…

Zeg het maar. Welke fiets wil jij graag terug zien in het blad? Laat het weten in de reacties en wie weet!