Heel bekend bij het grote publiek zijn ze volgens mij (nog) niet, de wielen van Ursus. Maar als het aan de Italianen ligt gaat daar verandering in komen. Het Franse Total Direct Energie team, waar Niki Terpstra voor rijdt, gaat namelijk met wielen van het merk rijden.

Die wielen komen in de Wilier Triestina Zero SLR fietsen van het team. Ze krijgen hun eigen kleurtjes, met admiral blue. Het team kan kiezen uit diverse wielsets. Voor tubes of tubeless, in diverse velghoogtes. En dan ook nog uit verschillende velgdiktes, voor de kasseienklassiekers nemen ze de Miura velgen met een buitenbreedte van 28mm. Daar kunnen dikkere banden om, meer comfort, minder lek.

Evo voor de profs

In de normale koersen zul je de profs zien op de Miura TS Evo Disc in 37 en 47 millimeter hoogte en met een 24mm brede velg. Alle velgen uit de EVO serie zijn gemaakt met UD-carbon. De wielset met 47mm hoge velgen weegt slechts 1330 gram. (37mm is 1250 gram). Deze wielen zijn voor tubes. Een setje 37-ers kost 1560 euro.

Dikkere banden?

De Miura TC Disc wielen zijn gemaakt voor de klassiekers met kasseien en ander beroerd wegdek. Met een breder, 28mm, carbon velgbed waarmee dikkere banden gemonteerd kunnen worden. De mooie eigen RD40 naven zijn van aluminium en hebben een VelvetTouch behandeling ondergaan. Het maakt ze prachtig mat zwart met inderdaad een soort fluweelachtige uitstraling. 20 Straight Pull Sapim spaken voor en 24 achter. De renners van Direct Energie kunnen zelf kiezen of ze voor tubes of clinchers gaan én met welke velghoogte ze willen rijden.

Die ‘niet-EVO’ Miura wielen zijn er ook in verschillende hoogtematen. De TC37 weegt 1520 gram. Je koopt een setje voor 1810 euro. Wil je er lagers van Ceramic Speed in, dan komt er nog 345 euro bij. De TC67 set weegt 1670 gram en wisselt van eigenaar voor 1890 euro.

Uiteraard maakt Ursus de wielen niet alleen voor de profs, ook wij ‘gewone stervelingen’ kunnen ze kopen.
Meer info op: ursus.it.
Verduin-agency.nl is de Nederlandse distributeur. Zij kunnen je vertellen waar je dealers kunt vinden als je de wielen in het echt wilt kunnen vasthouden voor je ze bestelt.

De EVO TS47, zonder sponsorkleurtjes