De enige gravelbike in de ruime collectie van Rose testen we een jaar geleden al eens. Mooi bakkie. Wel wat racy en net zoveel ‘crosser’ als gravel fiets. Standaard 700C wielen, weinig ruimte voor bredere banden en ook een voorderailleur zat in het standaardpakket. Nu is er de nieuwe Backroad. Meer veelzijdig, meer avontuur.


Een nieuwe Backroad bestel je bij Rose voor net iets meer dan €2500,- De meest high-end limited versie kost je het dubbele. Hiervoor krijg je een gloednieuw 1020 gram wegend frame. In hip paars of funky groen. De looks hebben wat weg van een BMC URS. De laag aangezette achtervork, iets naar voren wijzende volledig carbon vork en laagliggende achtervorken. Dat laatste, dat is één van de grote vernieuwingen in deze generatie Backroad. Door de lager achtervork is er ruimte voor 700x47c of 650Bx50 millimeter banden. Flink breder dan eerder.

Op en aan het frame zitten allerlei rubbers bevestigd. Rondom de liggende achtervork, om de ketting stil te houden. Op de zitbuis, om de bevestiging van de voorderailleur af te dekken. Dit frame is geschikt om met een 1x of 2x setup te rijden. Ook bij de zadelpen zien we een rubber. De achterkant van de zitbuis is ‘open’ waardoor de zadelpen flink kan flexen. Lekker comfortabel!

Overal zijn nokjes of gaatjes terug te vinden om je fiets om te bouwen van racemonster tot pakezel. Een normale drager, 4 bidonhouders of een lowrider tas op je vork? Het kan allemaal.
De flink oversized balhoofd cap doet dienst als kabeldoorvoer waardoor het geheel er slick uit ziet, maar toch bruikbaar is met ‘normale’ sturen. Mooi en slim gedaan!

Een rijtest laat nog even op zich wachten, maar de Backroad belooft een zeer allround fiets te zijn met veel mooie features en dito prijs. We zijn benieuwd hoe hij het in het veld uhh gravel doet. Bekijk de modellen op rosebikes.nl