Het Engelse wielenmerk Hunt heeft twee nieuwe gravel wielsets geïntroduceert, de Hunt 25 CGR (carbon gravel race) en de Hunt 40 CGR. Zelf noemen ze het mixed-surface wielen, want ze doen het natuurlijk ook prima op het asfalt.

Beide wielsets wegen minder dan 1400 gram, hebben hookless carbon velgen en zijn erg netjes geprijsd. Omdat ze bijna hetzelfde wegen en kosten, is de keuze aan jou. Ga je voor de iets meer aero 40mm hoge versie, of kies je liever de wat lagere 25mm hoge uitvoering. Reden om voor de lage uitvoering te gaan zou het extra comfort kunnen zijn. Ze zijn iets minder stijf en daardoor ook iets vergevingsgezinder op ruig terrein. De interne breedte is 26mm, van buiten meten ze 33mm. Dat maakt ze geschikt voor banden van 35 tot 65mm breedte.

De velgen zijn gemaakt om tubeless te gebruiken en komen af fabriek al met tape zodat je er alleen nog maar een paar banden omheen hoeft te gooien en wat latex toevoegen.

Hunt 40 CGR

De 40 GCR is wat stijver en meer geschikt voor de snelle ritten en wedstrijden. 25mm breed van binnen en 30 van buiten. Met 1383 gram zijn ze maar 3 gram zwaarder dan de 25 GCR. De gewichtstoenamen door de hogere velgen wordt weer teniet gedaan door de iets kortere spaken. Doordat deze velgen iets smaller zijn, kun je er met 28-65mm banden mee rijden.

48T Naaf

De velgen zitten gespaakt rondom Hunt’s eigen Sprint SL naven met een body met 48 tandjes in de vrijloop. 24 straight pull spaken, 12mm steekassen, en center lock remschijfbevestiging maken de wielsets compleet. Er zijn conversiekits voor quickrelease of andere maten steekassen.

De wielen komen naar keuzen met een Shimano, SRAM of Campagnolo body, zijn nu te pre-orderen. De lage wielen komen dan half juli en de hoge worden naar verwachting eind augustus uitgeleverd. De 25 CGR kost €1179 en de 40 CGR komt op €1199.

Meer informatie: huntbikewheels.com