Dharco kleding
Scrollen, scrollen scrollen. Type #cyclingkit of #kitspiration in op instagram en je bent vertrokken voor twee uur swipe plezier. Wanneer je vinger krom staat van het tikken ben je de hele wereld over gescrold. Er zijn inmiddels talloze kleine merkjes met fraaie kleding. Bijna allemaal met dezelfde filosofie. Uitblinken in design met bijbehorende kwaliteit. Dharco wijkt daar niet zoveel vanaf. Testen maar!

We ontvangen een setje heren en dameskleding. Broek, shirt en handschoenen. Uitpakken, aantrekken en rollen. Dharco komt uit Australie, ons pakketje is dus even onderweg geweest. Om je niet op onnodige kosten te jagen qua verzending en douane kun je in Nederland voor de kleding terecht bij mountainbikeclinics.com welke een kleine voorraad heeft voor de Nederlandse markt.

Ons pakkie kan zo mee tijdens een militair offensief. Met de donkergroene plantenprint op het shirt vallen we niet op in het bos. De kleding is niet te los, en wappert daardoor niet te veel in de wind. De hals is redelijk wijd en de driekwart mouwen vallen precies tot over de elleboog. Perfect om krassen van takken op de armen te ontzien.

Mens 3/4 jersey ‘Camo Fern’
€45,-

Broek

Eveneens in donkergroen komt de broek. Deze is (zoals gebruikelijk) geleverd in maat M maar beduidend kleiner dan gemiddeld. De pasvorm is redelijk strak. Prettig is de hoge heupband en stevige drukknoppen met velcro strips rondom. Zo blijft de broek goed op zijn plek zitten en hoef je de boel niet op zijn tijd weer omhoog te trekken.

De broek heeft meerdere zakken, links en rechts zoals gebruikelijk maar ook een mooi klein extra zakje (met rits) aan de achterkant. Dharco gebruikt een stevige stof voor de broek. Wat dikker dan normaal maar daardoor ook lekker duurzaam. Een crash op zijn tijd kan de broek best hebben. Stof afschudden en verder.

Mocht je een setje van Dharco overwegen check dan goed de site. Hun shirts hebben steevast hippe motiefjes of patronen. Flamingo’s, palmbomen en kokosnoten, alles komt voorbij. Even passen is online helaas niet mogelijk natuurlijk. De klik je een broek aan, bestel dan een maat groter dan je gewend bent.

Men’s Gravity Shorts
€78,-
dharco.com