Even geleden fietsten we al met de Cube GTY STRIX schoenen. Prima stappers voor een dito prijs. Cube heeft echter tegenwoordig een volledige collectie kleding en accessoires en stuurde ons daarom op pad met een broek en bijpassend shirt.

De kleine collectie kleding die Cube voorheen had bestond vooral uit opvallende kits met redelijk wat Cube logo’s en de bekende blauw/oranje kleuren. Inmiddels is het tij gekeerd en zijn er diverse mooie en subtiele designs te vinden in de catalogus van het Duitse merk. We probeerde de ‘CUBE AM WS Baggy’ broek met bijpassend ‘CUBE AM Round Neck’ shirt.

Kort door de bocht, het shirt zit als gegoten. De mouwen zijn lekker lang. Prettig met mijn apen armen. De print op de borst is fraai doch subtiel. Je kunt je met dit pak prima vertonen aan de buitenwereld wanneer je geen Cube fiets hebt. De gebruikte stof is dun en heerlijk luchtig. De lange mouwen hebben een vrij wijde boord waardoor je ze makkelijk opstroopt. Verder is het een shirt zoals er vele zijn. Weinig geks, maar niet heel bijzonder. Een baggy shirt heeft nu eenmaal niet zo veel ‘features’.

Broek

Over de bijbehorende broek kunnen we wat meer vermelden. De maatvoering is vrij normaal. Een M past me goed en zit een stuk minder strak dan de eerder geteste set van D’harco. De lengte van de broekspijpen is behoorlijk kort. Zeker als je de broek ‘normaal’ ophijst in plaats van standje nonchalant onder aan de kont. Dat mag wel wat langer. Al kan het voor kortere mensen wel weer fijn zijn natuurlijk.

De zakken op de broek zijn groot en afsluitbaar. Zo verlies je in ieder geval je telefoon niet wanneer je een onverwachte backflip maakt op je vaste route. De klittenband strips bij de heup zijn lang en makkelijk te verstellen. Ook met handschoenen aan.

Cube heeft de transitie gemaakt van schreeuwerige branding naar subtiele styling en dat is ze goed gelukt. Zo wordt het een stuk aantrekkelijker om een setje aan te schaffen wanneer je zelf met een ander merk fietst. Voor de kwaliteit hoef je het niet te laten, die is prima in orde. Net als de prijs. €59,90 voor de broek, €69,- voor het shirt.