Fulcrum toont ons hun nieuwste wielsets. De Speed 40 en de Speed 55 CMPTZN DB. Moderne afkortingen voor Competizione en Discbrake. De cijfers staan uiteraard voor de velghoogte. De Speed familie is gebouwd voor minimale rolweerstand en een licht gewicht. Dat in combinatie met een uitgesproken stijl, de wielen delen dezelfde Black Label graphics als de wielen uit de Racing Zero familie.

Licht en snel

De velgen zijn van 100% carbon, met een ‘Twill finish’ en een 2:1 spaakpatroon (14 om 7, zowel voor als achter). Om de rolweerstand zo laag mogelijk te houden worden Fulcrums CULT lagers gebruikt. RVS en keramiek gecombineerd voor lichtlopende lagers, die ook nog eens 10 gram lichter zijn dan de gebruikte lagers in de Speed 55DB wielen die ze in april dit jaar al introduceerden. Die lagers kun je smeren met olie ipv vet. Volgens Fulcrum levert het vrijwel frictieloze lagers op, die iedere pedaalslag 3,5 watt besparen.


Supersnelle lagers

De velgen zijn zo geconstrueerd dat je ze zowel tubeless als met binnenbanden kunt gebruiken, 2-WAY FIT noemen ze dat in goed Italiaans. De binnenmaat van de velgen is 19 millimeter, wat ze optimaal geschikt maakt voor 25 tot 28mm bandjes. Maar 23mm past ook en Fulcrum geeft aan dat je tot 50mm kunt gaan, mocht je ze in je gravelracer willen stoppen. De velgen meten van buiten 26,5mm. Zoals gezegd zijn ze er in twee hoogtes, 40 en 55 millimeter. Nu mondjesmaat beschikbaar, vanaf februari 2021 volop in voorraad.


Twill afwerking, je ziet de carbonvezels lopen

Specificaties en prijzen

De prijs is afhankelijk van de gekozen body. Een set met een HG11 body komt op 2250 euro. Met een XDR body kosten ze 2259 euro. Een Campa body is optioneel mee te bestellen.

SPEED 40 CMPTZN DB, 1460 gram
SPEED 55 CMPTZN DB, 1570 gram

De wielen zijn belastbaar tot 120 kilo, dat is inclusief het gewicht van je fiets.

Meer info: fulcrumwheels.com


Elia Viviani vindt ze ook fijn rijden


Prachtige naven


2:1 spaakpatroon, wielen alleen voor schijfremmen