Tenaci is grip in het Latijn. Passend bij alle andere op het Latijn gebaseerde productnamen bij Ere. Ze komen nu met een leuke gravel wielset onder de naam Tenaci GR20 TLR, waarbij TLR natuurlijk voor tubeless ready staat.

De wielset weegt 1625 gram, is gemaakt van aluminium en heeft een naven die met platte straight pull spaken verbonden wordt met de velg.

Er is vooral gefocust op gemak in onderhoud. De lagers kunnen indien gewenst geüpgrade worden naar lagers van Japans staal of een keramische uitvoering.

De stickers zijn er in zes verschillende kleuren, dus er is altijd wel een wielsetje dat bij je fiets past. Een complete set kost 399 euro.

Vernieuwde Tenaci banden

De Tenaci banden zijn vernieuwd. De mooiste, en dus ook duurste, is de CC versie. Een 38mm brede band met een katoenen 220tpi casing. Die wordt in de fabriek voorzien van drie laagjes latex om de boel alvast luchtdicht te maken. Deze band is er alleen in skinwall (bruine zijkant) uitvoering.

De andere drie banden hebben een nylon casing en daar wordt een dunne film tussen de casing en de compound gelegd om hetzelfde effect te bereiken. Die band is er in die maten: 34, 38 en 44 millimeter breedte. Alle drie leverbaar in zwart of met skinwall. De profielen zijn gelijk. Gemaakt om zo min mogelijk rolweerstand te hebben op glad wegdek en de dikkere noppen gaan pas aan het werk als je op zachter terrein terecht komt.

Ere raadt aan om altijd zelf nog latex toe te voegen. Niet alleen om de band 100% luchtdicht te maken op de aansluiting tussen band en velg, maar ook zodat bij onverhoopt lekrijden het gaatje snel gedicht wordt.

Specs

TENACI CC TLR, 38mm 220TPI Skinwall Armis 2 UPC € 69,00
TENACI TLR, 34mm 120TPI Skinwall & Black Armis 2 HPC € 49,00
TENACI TLR, 38mm 120TPI Skinwall & Black Armis 2 HPC € 49,00
TENACI TLR, 44mm 120TPI Skinwall & Black Armis 2 HPC € 49,00

Meer info: ereresearch.com/collections/tenaci-gravel