Racen of toeren, dat is één van de vragen die je jezelf moet stellen bij het uitzoeken van een gravelfiets. Nu valt er in Nederland nog niet zo veel te racen. Maar, met een heus NK op komst lijkt hier verandering in te komen. Cannondale neemt alvast een voorschot met de nieuwe SuperSix Evo.

De SuperSix Evo haakt in op de steeds populairder wordende gravelrace-scene. In Amerika is het al big business, in Europa nog in de kinderschoenen. In feite is het een ‘gewone’ en lekker snelle gravelracer. Ook prima geschikt om zelf rap mee over de Veluwe te denderen, dus. De SuperSix Evo komt beschikbaar in twee versies. Een SE en CX fiets. Beiden delen hetzelfde nieuwe carbon frame. Wel is de afmontage én het doel anders.

 

De SuperSix Evo CX is een doorontwikkeling van de SuperX. Het cyclocrosspaardje van Cannondale. Cyclocross is en blijft een nichesport, zeker qua verkoopaantallen is het haast niet meer interessant hier nog compleet nieuwe fietsen voor te ontwikkelen. Hierom zien we steeds vaker dit soort ‘shared platform’-fietsen. Een frame met gravelgeometrie en wat kleine cross-invloeden. Zo is het bracket iets minder laag. Nu had Cannondale altijd al een lange en luie crosser. Een fiets met veel meer ‘mountainbike’-geometrie dan de concurrentie. Iets wat voortreffelijk stuurt trouwens. Dit lijkt bij deze nieuwe Evo CX nog even iets verder doorgedreven.

Slechts één model biedt Cannondale aan. Altijd met 1×11 Force-aandrijving en een stel aluminium clincherwielen. 33 millimeter bandjes en een flexibele carbon zadelpen. De kleur is om te smullen!

SuperSix Evo SE


Eenzelfde frame als de Evo CX, maar dan uitgerust met 2×12 afmontage, bredere 40 millimeter en ruimte tot zelfs 45 millimeter. Twee bidonhouders plaatsen is geen probleem en ook hier een smalle carbon zadelpen om het comfort te verhogen. De SuperSix is gravelfiets nummer vier in het gamma. Na de aluminium Topstone en carbon Topstone modellen (met en zonder lefty) is dit verreweg de snelste fiets in het gamma. De komende maanden gaan we vast en zeker nog meer van dit soort fietsen van andere merken zien.

De SuperSix Evo SE met SRAM Rival 1×12 afmontage kost €4699. De SuperSix Evo CX is iets betaalbaarder. Namelijk €4199.

Meer informatie: cannondale.com